Hyr  |  Regjistrohu
Njoftime  |   Biznese.al   |   Time.al   |   Ligje
 
 
 
Si të ruani të pa prishura frutat e qëruara
 
Shperndaje
ikub#: 1612260116
Frutat kur qërohen dhe priten e kanë të pamundur për të qëndruar gjatë të paprishura dhe oksiduara.
Molla për shembull oksidohet brenda pak minutave duke filluar të zverdhet pasi qërohet. E njëjta gjë ndodh e dhe me kivin, papajën, portokallin etj. Ka një mënyrë si të ruhen të freskëta dhe të paprekura frutat e qëruara dhe të prera. Zbatoni këto mënyra të thjeshta dhe bëjini gati frutat për t’ia servirur miqve në momentin e duhur.
 
1-Përdorni lëng limoni.
 
Lëngu i limonit do ti mbajë frutat deri në 6 orë të paprishura dhe të pa oksiduara. Shtrydhni një limon dhe me një furçë kuzhine lyeni me lëngun e tij fruta e prera. Më pas futini ato në frigorifer. 
 
2-Përdorni qesen mbështjellëse të kuzhinës.
 
Kjo do të mbajë 3-4 orë. Për të mos ndikuar në shijen origjinale të frutave dhe për ti ruajtur ato siç janë në pjatën e serviries thjeshtë mbulojini me qesen plastike të kuzhinës  dhe futini në frigorifer. Kjo do të parandalojë oksidimin e tyre.
 
3-Përdorni ujë të ftohtë.
 
Frutat e prera vendosini në një tas me ujë të ftohtë. Ato mund të qëndrojnë aty për 3-4 orë të pa oksiduara.
loading...




Marre nga  bebaime
Shfleto artikuj te tjere per: FRUTAT MENYRA PRISHURA QERUARA RUAJTJA

Loading...


 
 
 
   
*Nese nuk e lexoni kodin atehere ringarkoni faqen per nje kod te ri.
 
Loading...


Më të lexuarat




Copyright © 2006 - ikub.al shpk, All Rights Reserved