femra
0 0
0
 
Si te gatuajme Brioche    
Ne fillim zëmë pak brumë për te cilin duhen:
Nga ikub.al 22 Mar

briosh


miell
70 gr maja e freskët
... 200 ml ujë i ngrohte


Për brumin:
1 kg miell
350 gr gjalpë,margarine ne copa
500 gr qumësht i vaket
2 vanilje
1/2 l. kafe kripe
200 gr sheqer


Për mbushjen:
2 grushta stafidhe
2 grushta çokollate e thermur


Për te lyer sipër:
2 te verdha veze
2 l. qumësht


Shkrijmë majanë ne pak qumësht te vaket, shtojmë dhe pak miell e zëmë një brumë ,qe e mbulojmë me letër alumini sa te fryhet. Ne një tas përziejmë me duar gjalpin me sheqerin ,kripen, vanilje e qumështin e vaket. Shtojmë dhe brumin e vogël pak e nga pak miellin dhe zëmë një brumë te bute por qe te mos ngjitet ne duar.
E ndajmë brumin ne 2 pjese. Te njëra pjese hedhim stafidhet(rrush i thate) dhe pjesa tjetër copat e çokollate. Brumosim dhe pak dhe e mbulojmë qe te fryhet për 30'. Ne vazhdim i punojmë dhe pak te dy pjesët veç e veç e i vëmë ne një tave me letër pjekse. I leme dhe 10' ne tave "te qetësohen" . Tresim 2 te verdhat e vezëve ne pak qumësht e lyejmë me ketë briochet nga sipër. I pjekim ne 160 gr përafërsisht 25', gjersa te marrin ngjyre te kuqe nga lart./art & fantazi ne Kuzhine

 

salus
Na ndiqni
register
living
Ndarja në çift është një fenomen normal sot
(Por a mund të ruhet së paku miqësia me ishin?)



Ariel


Komente: Shfleto artikuj te tjere per:
Postuar nga: khoxha
ikub #:
 0
1203220031





   
 
  *Nese nuk e lexoni kodin atehere ringarkoni faqen per nje kod te ri.


Argetohu Gjej
Jeta e perditshme Te nevojshme


alpet

as
spitaliamerikan