Si te gatuajme Brioche    
Ne fillim zëmë pak brumë për te cilin duhen:
Nga ikub.al 22 Mar
 
0
0

briosh


miell
70 gr maja e freskët
... 200 ml ujë i ngrohte


Për brumin:
1 kg miell
350 gr gjalpë,margarine ne copa
500 gr qumësht i vaket
2 vanilje
1/2 l. kafe kripe
200 gr sheqer


Për mbushjen:
2 grushta stafidhe
2 grushta çokollate e thermur


Për te lyer sipër:
2 te verdha veze
2 l. qumësht


Shkrijmë majanë ne pak qumësht te vaket, shtojmë dhe pak miell e zëmë një brumë ,qe e mbulojmë me letër alumini sa te fryhet. Ne një tas përziejmë me duar gjalpin me sheqerin ,kripen, vanilje e qumështin e vaket. Shtojmë dhe brumin e vogël pak e nga pak miellin dhe zëmë një brumë te bute por qe te mos ngjitet ne duar.
E ndajmë brumin ne 2 pjese. Te njëra pjese hedhim stafidhet(rrush i thate) dhe pjesa tjetër copat e çokollate. Brumosim dhe pak dhe e mbulojmë qe te fryhet për 30'. Ne vazhdim i punojmë dhe pak te dy pjesët veç e veç e i vëmë ne një tave me letër pjekse. I leme dhe 10' ne tave "te qetësohen" . Tresim 2 te verdhat e vezëve ne pak qumësht e lyejmë me ketë briochet nga sipër. I pjekim ne 160 gr përafërsisht 25', gjersa te marrin ngjyre te kuqe nga lart./art & fantazi ne Kuzhine

 







   
 
 
*Nese nuk e lexoni kodin atehere ringarkoni faqen per nje kod te ri.


Na ndiqni
Abonohu per artikujt me te fundit te Shtëpia dhe kopshti
Screen
Tradhtia
(A do t’ia falnit partnerit?)



FILXHANI SOT

Mos i mbaj brenda lotët sepse ato tregojnë se zemra jote ësh...
RECETA E DITES

Kërpudha të mbushura me djathë dhie, erëza dhe mjaltë
# FEMRAT

Lexo artikujt e fundit për femrat
LEXO HISTORINE TIME

Nuk po u besoja veshëve


Shfleto artikuj te tjere per:
Postuar nga: khoxha
ikub #:
1203220031









Reklame
Spanje


Reklame
inTV
Reklame
ventouris