Ventouris
Si te gatuajme Brioche    
Ne fillim zëmë pak brumë për te cilin duhen:
Nga ikub.al 22 Mar
 
0
0

briosh


miell
70 gr maja e freskët
... 200 ml ujë i ngrohte


Për brumin:
1 kg miell
350 gr gjalpë,margarine ne copa
500 gr qumësht i vaket
2 vanilje
1/2 l. kafe kripe
200 gr sheqer


Për mbushjen:
2 grushta stafidhe
2 grushta çokollate e thermur


Për te lyer sipër:
2 te verdha veze
2 l. qumësht


Shkrijmë majanë ne pak qumësht te vaket, shtojmë dhe pak miell e zëmë një brumë ,qe e mbulojmë me letër alumini sa te fryhet. Ne një tas përziejmë me duar gjalpin me sheqerin ,kripen, vanilje e qumështin e vaket. Shtojmë dhe brumin e vogël pak e nga pak miellin dhe zëmë një brumë te bute por qe te mos ngjitet ne duar.
E ndajmë brumin ne 2 pjese. Te njëra pjese hedhim stafidhet(rrush i thate) dhe pjesa tjetër copat e çokollate. Brumosim dhe pak dhe e mbulojmë qe te fryhet për 30'. Ne vazhdim i punojmë dhe pak te dy pjesët veç e veç e i vëmë ne një tave me letër pjekse. I leme dhe 10' ne tave "te qetësohen" . Tresim 2 te verdhat e vezëve ne pak qumësht e lyejmë me ketë briochet nga sipër. I pjekim ne 160 gr përafërsisht 25', gjersa te marrin ngjyre te kuqe nga lart./art & fantazi ne Kuzhine

 





loading...
Mode, bukuri, gossip ne aplikacionin qe i duhet cdo Shqiptari -  Shkarko My ikub


   
 
 
*Nese nuk e lexoni kodin atehere ringarkoni faqen per nje kod te ri.



Na ndiqni
Abonohu per artikujt me te fundit te Shtëpia dhe kopshti
Chez Moi
Teoren
Bukurosh, apo macho
(Si do ta preferonit të dashurin? )

Ikub Promo
Bordo Revista
FILXHANI SOT

Shprehini gjithmonë ndjenjat sepse mundësitë mund te humbasi...
RECETA E DITES

Oriz spanjoll
# FEMRAT

Lexo artikujt e fundit për femrat
LEXO HISTORINE TIME

Nuk e di pse parandiej ndarjen

Shfleto artikuj te tjere per:
Postuar nga: khoxha
ikub #:
1203220031






Digitalb


UnionBank