Si te gatuajme Brioche    
Ne fillim zëmë pak brumë për te cilin duhen:
Nga ikub.al 22 Mar
 
0
0

briosh


miell
70 gr maja e freskët
... 200 ml ujë i ngrohte


Për brumin:
1 kg miell
350 gr gjalpë,margarine ne copa
500 gr qumësht i vaket
2 vanilje
1/2 l. kafe kripe
200 gr sheqer


Për mbushjen:
2 grushta stafidhe
2 grushta çokollate e thermur


Për te lyer sipër:
2 te verdha veze
2 l. qumësht


Shkrijmë majanë ne pak qumësht te vaket, shtojmë dhe pak miell e zëmë një brumë ,qe e mbulojmë me letër alumini sa te fryhet. Ne një tas përziejmë me duar gjalpin me sheqerin ,kripen, vanilje e qumështin e vaket. Shtojmë dhe brumin e vogël pak e nga pak miellin dhe zëmë një brumë te bute por qe te mos ngjitet ne duar.
E ndajmë brumin ne 2 pjese. Te njëra pjese hedhim stafidhet(rrush i thate) dhe pjesa tjetër copat e çokollate. Brumosim dhe pak dhe e mbulojmë qe te fryhet për 30'. Ne vazhdim i punojmë dhe pak te dy pjesët veç e veç e i vëmë ne një tave me letër pjekse. I leme dhe 10' ne tave "te qetësohen" . Tresim 2 te verdhat e vezëve ne pak qumësht e lyejmë me ketë briochet nga sipër. I pjekim ne 160 gr përafërsisht 25', gjersa te marrin ngjyre te kuqe nga lart./art & fantazi ne Kuzhine

 






   
 
 
*Nese nuk e lexoni kodin atehere ringarkoni faqen per nje kod te ri.


Na ndiqni
Abonohu per artikujt me te fundit te Shtëpia dhe kopshti
raiffeisen
living
Cili nga problematikat e mëposhtme
(Do te ishte me e padëshirueshmja për ju)



FILXHANI SOT

Punën që duhet të bësh sot, mos e lerë asnjëherë për nesër. ...
RECETA E DITES

Sallatë me patate
# FEMRAT

Lexo artikujt e fundit për femrat
LEXO HISTORINE TIME

Jeta e dyfishtë e tim shoqi


Shfleto artikuj te tjere per:
Postuar nga: khoxha
ikub #:
1203220031






Reklame
Hako


Reklame
Digitalb
Reklame
Alviero


Reklame
MK_Shorteu