marketkonekt
0 0
0
 

Sallate me lulelaker, karrota dhe susam


Per te shoqeruar bifteket vegetarian ose per tu ngrene dhe keshtu e vetme.

05 Maj
Burimi:

ikub.al

sallate me lulelaker

 

Per 4 racione:
1 lule laker mesatare
2 karrota
2 luge  caji majdanos,(vetem gjethet) te prera holle
3 qepe te njoma te prera holle
1 qepe e thate e prere holle
10 kokrra ullinj pa fare
2,5-3 luge susam
lengu i 1 limoni
kripe
Salca:
3/4 f. caji vaj ulliri
1 luge caji kos qeseje(salce kosi)
2 thelpinj hudhra te grira(po te doni)
lengu i gjysem limoni
kripe e piper


Ne nje tenxhere hidhni uje, leng limoni e kripe dhe vereni ne zjarr. Nderkohe pastroni lulelakren dhe karrotat te plota, i lani mire te tera keto dhe i hidhni ne tenxhere te ziejne. Pas 20',nxirreni lulelakren dhe  e vendosni  ne nje tas me uje te ftohte dhe e lini te ftohet.
Karrotat i lini dhe 5'-8' akoma, gjersa te zbuten. Prisni lulelakren ne buketa dhe karrotat ne feta te pjerrta.
Vini ne zjarr te nxehet nje tigan qe s'ngjit, pa vaj dhe aty hidhni susamin, duke e perziere gjersa te marre ngjyre floriri te erret.
Ne nje piatance vini ne njeren ane buketat e lulelakres dhe ne anen tjeter karrotat.  Hidhni siper majdanos, qepe, ullinj dhe susami. Zbukurojeni nga siper me salcen.
Salca: Ne nje vazo me kapak,hidhni gjithe perberesit dhe e tundni vazon mire, gjersa te bashkohen.

SHENIM: 1) Qe te ruani ngjyren e bardhe te lulelakres e zieni ne uje me leng limoni. 2) Mos e lini qe te ftohet ne tenxheren pai zije por menjehere vereni ne nje tas me uje te ftohte.
 






em





ilma




Sondazh
Këngëtaret e reja
(Performancat e tyre shoqërohen prej shumë të rinjsh dhe adoleshentë. Ata ndodhen aty se ju pëlqen?)




Komente: Shfleto artikuj te tjere per:
Postuar nga: khoxha
Lexuar: ikub #:
 0  3.113 1205050022





   
 
  *Nese nuk e lexoni kodin atehere ringarkoni faqen per nje kod te ri.


| Shto tek te Preferuarat


acdurres

spitaliamerikan

dga