0 0
0
 

Sallate me lulelaker, karrota dhe susam


Per te shoqeruar bifteket vegetarian ose per tu ngrene dhe keshtu e vetme.

05 Maj
Burimi:

ikub.al

sallate me lulelaker

 

Per 4 racione:
1 lule laker mesatare
2 karrota
2 luge  caji majdanos,(vetem gjethet) te prera holle
3 qepe te njoma te prera holle
1 qepe e thate e prere holle
10 kokrra ullinj pa fare
2,5-3 luge susam
lengu i 1 limoni
kripe
Salca:
3/4 f. caji vaj ulliri
1 luge caji kos qeseje(salce kosi)
2 thelpinj hudhra te grira(po te doni)
lengu i gjysem limoni
kripe e piper


Ne nje tenxhere hidhni uje, leng limoni e kripe dhe vereni ne zjarr. Nderkohe pastroni lulelakren dhe karrotat te plota, i lani mire te tera keto dhe i hidhni ne tenxhere te ziejne. Pas 20',nxirreni lulelakren dhe  e vendosni  ne nje tas me uje te ftohte dhe e lini te ftohet.
Karrotat i lini dhe 5'-8' akoma, gjersa te zbuten. Prisni lulelakren ne buketa dhe karrotat ne feta te pjerrta.
Vini ne zjarr te nxehet nje tigan qe s'ngjit, pa vaj dhe aty hidhni susamin, duke e perziere gjersa te marre ngjyre floriri te erret.
Ne nje piatance vini ne njeren ane buketat e lulelakres dhe ne anen tjeter karrotat.  Hidhni siper majdanos, qepe, ullinj dhe susami. Zbukurojeni nga siper me salcen.
Salca: Ne nje vazo me kapak,hidhni gjithe perberesit dhe e tundni vazon mire, gjersa te bashkohen.

SHENIM: 1) Qe te ruani ngjyren e bardhe te lulelakres e zieni ne uje me leng limoni. 2) Mos e lini qe te ftohet ne tenxheren pai zije por menjehere vereni ne nje tas me uje te ftohte.
 






em





ilma




Sondazh
Tek partneri që do të dëshironit të kishit
(Cilën nga cilësitë e mëposhtme do te rendisnit te paren)








Komente: Shfleto artikuj te tjere per:
Postuar nga: khoxha
Lexuar: ikub #:
 0  3.026 1205050022





   
 
  *Nese nuk e lexoni kodin atehere ringarkoni faqen per nje kod te ri.


| Shto tek te Preferuarat
Argetohu Gjej
Jeta e perditshme Te nevojshme




spitaliamerikan