Makarona në furrë    
Kuzhina e huaj
Nga Living.al 07 Mar
 
0
0
Përbërësit:

500 gr makarona,
300 gr mish të grirë,
1 lt salcë,
1 qepë,
1 karotë,
2 lugë vaj,
djathë parmixhano,
1 degë selino,
kripë, piper.


Salca beshamel:

1 lt qumësht,
100 gr gjalpë ose margarinë,
100 gr miell,
kripë,
arrë moskat.

Përgatitja:

Përgatisim kimën duke skuqur qepën në fillim. Shtohet karota e prerë në kubikë dhe selinoja e prerë hollë. Më pas shtojmë mishin e grirë dhe vazhdojmë skuqjen. Hedhim mbi to salcën duke shtuar kripë dhe piper. Pasi kima të marrë 2-3 valë, e heqim nga zjarri. Vëmë tenxheren me ujë e kripë dhe ziejmë makaronat për 3 minuta. I kullojmë dhe i përziejmë me kimën; më pas i shtrojmë në tavë. Në një tenxhere tjetër, hedhim gjalpin dhe më pas shtojmë miellin. E skuqim lehtë dhe i shtojmë gradualisht qumështin duke e trazuar që të mos krijohen kokrriza. I shtojmë salcës beshamel, kripë, arrë moskat dhe e lëmë të bëhet kemoze. Këtë salcë e hedhim mbi makarona. Shtojmë sipas dëshirës djathë parmixhano dhe e fusim në furrë më 250° për 25 minuta.







   
 
 
*Nese nuk e lexoni kodin atehere ringarkoni faqen per nje kod te ri.


Na ndiqni
Abonohu per artikujt me te fundit te Shtëpia dhe kopshti
MAX LED WALL Durres
Tradhtia
(A do t’ia falnit partnerit?)



FILXHANI SOT

Mos thuaj asnjëherë "mbase" kur ne fakt do te thuash "jo".
RECETA E DITES

Kek-gërshet integral me limon
# FEMRAT

Lexo artikujt e fundit për femrat
LEXO HISTORINE TIME

Duhet t’i japim lajmin më të hidhur që ka marrë ndonjëherë….


Shfleto artikuj te tjere per:
Postuar nga: a.k
ikub #:
FURRE MAKARONA RECETA
1303070019









Reklame
Turqi


Reklame
inTV
Reklame
ventouris