0 0
0
 

Sallat ruse


Artikull me foto

03 Shk

Perberesit:

 Për 1 kg. sallatë ruse duhen

4-5 kokrra patate mesatare,

5-6 karrota mesatare,

1 kavanoz turshi,

2 filxhanë kafeje fasule,

1 filxhan kafeje ullinj,

1 kokërr panxhare për zbukurim,

1 kokërr limon,

2 kokrra veze(një për majonezë, një për zbukurim),

1/2 fil- xhan çaji vaj kripë, majdanoz,

1-2 copë gogozhare për zbukurim.
 

Pergatitja:

Karotat pastrohen, lahen dhe zihen në ujë të vluar pa kripë. 1 hidhet aq ujë sa të mbulohen, ziejnë 30-40 minuta derisa të bëhen gati. Patatet e një madhësie (zakonisht merren më të voglat) lahen mirë dhe zihen të paqëruara në ujë të vluar me kripë 25-30 minuta. Pastaj ndërrohet uji dhe shpëlahen me ujë të ftohtë që të mos hapen. Fasulet zihen si për sallatë fasulesh, në vend të fasuleve mund të përdoren edhe bizele të njoma. Peri- met e ziera priten në copa kubike të vogla afërsisht në madhësi të barabarta, vendosen në enë prej porcelani, shtohen tranguj turshi (mundësisht të kavanozëve) të prerë po në formë kubi.kripë, paik, uthull, majdanoz i grirëdhe përzihen me kuJdes me dy lugë ose pirun që të mosprishet forma e perimeve. Në këtë përzierje shtohet gjysma e salcës miajoneze dhe përzihet përsëri me kujdes. Në këtë salatë mund të përdoret dhe rnish viçi i zier, shpendë të zier ose peshk. Kur këto mishra priten në feta të mëdha, vihen për të zbukuruar sallatën nga jashtë,kurse kur priten në copa të vogla përzihen bashkë me të. Sallata në këto raste merr emrin sipas pro- duktit që përdoret, p.sh. sallatë ruse me mish, sallatë ruse me peshk ose me shpend.
 






em





ilma




Sondazh
Tek partneri që do të dëshironit të kishit
(Cilën nga cilësitë e mëposhtme do te rendisnit te paren)








Komente: Shfleto artikuj te tjere per:
Postuar nga: akora
Lexuar: ikub #:
 0
 5.503 902030019





   
 
  *Nese nuk e lexoni kodin atehere ringarkoni faqen per nje kod te ri.


| Shto tek te Preferuarat
Argetohu Gjej
Jeta e perditshme Te nevojshme


acdurres

spitaliamerikan