Albtelecom
Albtelecom
Hyr  |  Regjistrohu
Njoftime  |  Biznese.al   |  Time.al   |  Ligje
 
 
Mish lepuri i aromatizuar
 
Shperndaje
ikub#: 1701070003
Kuzhina e huaj

Përbërësit
 
- 1 lepur rreth 1.2kg
- 80 gr dhjame derri i tymosur
- 400 gr domate te qëruara
- 1 qepe + sheqer
- 3 thelbi hurdha
- 3 gjethe sherbelë
- 3 gjethe dafine
- 1 tufe rozmarine
- 1 gote vere e bardhe
- 1 gote aceto e bardhe
- 1 gote grapa
- vaj ulliri
- kripe, piper
 
Përgatitja
 
Pritni ne copa mishin e lepurit dhe lajini mire me ujë te rrjedhshëm dhe te ftohte, thajini me letër kuzhine dhe vendosini ne një ene. Shtoni 2 thelbi hurdha te shtypura, gjethet e dafinës , te sherbelës, rozmarinës dhe piper. Hidhni verën dhe aceton dhe me pas mbyllni enën me qese dhe vendoseni ne frigorifer për një nate. Me pas kulloni mishin e lepurit dhe thajeni me letër kuzhine dhe mbani ne një ene lëngun e marinimit pasi ta keni kulluar. Qëroni hurdhën qe ju ka mbetur dhe qepen dhe grijini se bashku me dhjamin e derrit. Copëtoni domatet e qëruara dhe me pas ne një ene ngrohni 2 luge vaj dhe skuqni mishin e lepurit me pas shtoni dhe miksin me qepe, hurdha dhe dhjame derri dhe lëreni te skuqen te gjithë përbërësit dhe me pas shuajini me grapa. Bashkoni copat e domateve dhe një 1 luge sheqer. Përzieni mire dhe ulni zjarrin ne minimum dhe vazhdoni gatimin për një ore. Here pas here shtoni nga një luge nga lëngu i marinimit qe mbajtët veç. Largoni kapakun, rregulloni me kripe dhe piper dhe vazhdoni gatimin për 30 minuta te tjera. Shërbejeni mishin e lepurit sipas dëshirës.


Ventouris
ventouris


Postuar: 07 Jan
Marre nga ikub.al
Shfleto artikuj te tjere per: GATIMI LEPURI MISH RECETA

Albtelecom
loading...




 
 
 
   
*Nese nuk e lexoni kodin atehere ringarkoni faqen per nje kod te ri.
 
Chez Moi
Digitalb

Digicom

Më të lexuarat


Butik Alviero



Copyright © 2006 - ikub.al shpk, All Rights Reserved