Musaka me patate dhe ragu të bardhë   
Receta e Dites
Nga ikub.al 16 Shk
 
0
0

 
Përbërësit
 
- 500 gr mish vici i grire
- 80 gr gjalpë
- 2 qepe
- 1 gjethe dafine
- 1/2 gote konjak
- 500 gr patate
- 50 gr miell
- 1/2 L qumësht
- djathë i grire
- lëng vegjetal
- 1 luge spec pluhur
- kripe, piper
 
Përgatitja
 
Shkrini 30 gr gjalpë ne një ene bashke me gjethen e dafinës dhe me pas shtoni mishin e grire, skuqni për 5-6 minuta dhe shuajeni me konjak. Me pas qëroni qepet dhe pritini ne feta te holla dhe bashkojini ne enën ku është mishi dhe vazhdoni gatimin për 1 ore e 30 minuta duke shtuar lëng vegjetal nëse është e nevojshme. Rregulloni me kripe dhe aromatizoni me piper dhe me pas hiqni gjethen e dafinës. Ndërkohë qëroni patatet dhe pritini ne feta dhe dalëngadalë vërini ne një ene me ujë te ftohte. Me pas vërini për te zier për 1 minuta ne ujë te kripur. Kullojini dhe lërini te thahen ne një kullese. Ndërkohë përgatitni beshamelin duke skuqur 50 gr miell bashke me 50 gr gjalpë ne një ene. Hidhni qumështin e ftohte dhe lëreni derisa te trashet me flake te ulet për 7-8 minuta duke i përzier here pas here. Rregulloni me kripe dhe piper. Ne një tave vendosni një shtrese patatet dhe një shtrese ragu, pak beshamel dhe një luge djathë te grire. Vazhdoni kështu derisa te mbarojnë te gjithë përbërësit. Futeni ne furre me 180'C për 20 minuta dhe me pas shërbejeni.
 




Mode, bukuri, gossip ne aplikacionin qe i duhet cdo Shqiptari -  Shkarko My ikub


   
 
 
*Nese nuk e lexoni kodin atehere ringarkoni faqen per nje kod te ri.


loading...

NBG bank
Na ndiqni
Abonohu per artikujt me te fundit te Shtëpia dhe kopshti
Chez Moi
Ikub Promo
Bordo Revista
FILXHANI SOT

Me mire te të lëndojnë me te vërteta sesa te të lumturojnë m...
RECETA E DITES

Makarona në tavë me beshamel
# FEMRAT

Lexo artikujt e fundit për femrat
LEXO HISTORINE TIME

A tregohem e dobët në këtë rast?

Shfleto artikuj te tjere per: GATIMI MUSAKA PATATE RECETA
Postuar nga: a.k
ikub #:
1702160012




Reklame
Raiffeisen


Reklame
inTV


Reklame
Abissnet