Dyqantaxi
Dyqan taxi
Hyr  |  Regjistrohu
Njoftime  |  Biznese.al   |  Time.al   |  Ligje
 
 
 
Sallatë e vakët me karkaleca
 
Shperndaje
ikub#: 1704210010
Receta e Dites

Përbërësit
 
- 500 gr karkaleca te qëruar
- 3 finok
- 4 luge vere e bardhe
- lëng limoni
- 5 kokrra piper i bardhe
- 1 tufe majdanoz
- 1 thelbi hurdhe
- 2 luge vaj ulliri
- 1 luge kokrra piper te kuq
 
Për salcën
 
- 150 gr rukola
- 1 tufe majdanoz
- 5 gjethe borzilok
- lëng limoni dhe lëkure
- 5 kokrra piper te kuq
- 2 luge vaj ulliri
- kripe
 
Përgatitja
 
Pastroni mire finoket, lajini dhe pritini për se gjati ne feta dhe me pas vendosini ne një ene me ujë dhe shtoni verën, lëngun e limonit, majdanozin dhe kokrrat e piperit te bardhe. Vëreni ne zjarre për te zier për rreth 10 minuta, me pas fikni zjarrin dhe lërini te ftohen. Me pas lani mire karkalecat, qëroni hurdhën dhe vëreni ne një ene për tu skuqur bashkoni karkalecat dhe skuqini për disa minuta. Vërini te gjithë përbërësit për salce ne një mikser dhe frulojini derisa te përftoni një krem. Sistemoni fetat e finokeve dhe karkalecat ne katër pjata, rregulloni me salcën qe përgatitët dhe sipër shpërndani piper te kuq te bere pluhur dhe shërbejeni sallatën te vaket.
 
loading...


Ventouris
ventouris


Marre nga ikub.al
Shfleto artikuj te tjere per: GATIM KARKALECA RECETA SALLATA

Loading...


 
 
 
   
*Nese nuk e lexoni kodin atehere ringarkoni faqen per nje kod te ri.
 
loading...
Raiffeisen
Teuta

FAF

Më të lexuarat




Copyright © 2006 - ikub.al shpk, All Rights Reserved