Si te gjeni informacion mbi korporatat?
Informacioni eshte shume i rendesishem sot, ja disa keshilla qe mund tu ndihmojne nese jeni duke kerkuar informacion per korporatat...
Shperndaje
 
0
0
Instruksione

infoPer te marre nje vendim nese duhet ose jo ta regjistroni nje biznes si korporate duhet fillimisht te beni nje kerkim te shkurter dhe te thjeshte informacioni. Shume kompani marrin ne pune persona me pagese ne menyre qe te mbledhin informacione per gjendjen financiare te korporatave, reputacioni dhe kredibilitetin. Informacionet per korporatat mund ti merrni nga domain-et per publikun ose nese nuk ju duken te mjaftueshme ose te paplota mund te regjistroheni ne nje llogari kundrejt pageses se nje tarife.

1. Shkoni ne "EDGAR" database, i cili eshte nje sit publik i menaxhuar nga "United States Securities and Exchange Commission (SEC)". Kompanite qe kane nxjerre ne shitje te drejta ose aksione duhet te raportojne ne menyre periodike informacione te rendesishme ne kete komision.
  
2. Vizitoni sitin e "Secretary of State" ne te cilin bizneset jane kryesisht korporata. Zakonisht zyra e sekretarit te shtetit mban te dhena lidhur me bizneset ose korporatat e medha qe operojne. Zakonisht cdo shtet ofron nje sherbim online per te arritur tek keto informacione, te cilat ne shumicen e rasteve jane pa pagese.
  
3. Regjistrohuni ne nje sherbim te raportimit te bizneseve per si per shembull Hoover's ose Standard & Poor's. Keto database japin te dhena periodike per bizneset e ndryshme ne si dhe informacione lidhur me kredibilitetin dhe gjendjen financiare.
  
4. Kerkoni ne database online te "Better Business Bureau" per informacione lidhur me reputacionin e kompanive. Ky sit ju ofron nje veshtrim te pergjithshem mbi ankesat e konsumatoreve ne te shkuaren. "BBB" gjithashtu i ofron atyre kompanive qe jane te interesuara te mbajne nje raport te mire me klientet nje menyre per tu akredituar.

Niveli i vështirësisë
I Moderuar   
 
 
*Nese nuk e lexoni kodin atehere ringarkoni faqen per nje kod te ri.

Na ndiqni
Shfleto artikuj te tjere per: BIZNES
Postuar nga: nino
ikub #:
1012160087
Reklame


Reklame
Abissnet


Reklame
DGA_BigBrother9