Si te gatuajme lazanje?
Ja si te gatuajme lazanje
Shperndaje
 
0
0
Instruksione

Në tavolinën e punës gatuajmë një brumë me 500 g miell të bardhë, dy vezë të plota, dy të verdha vezësh dhe ujë. Pasi e kemi mbrujtur mirë brumin e hapim atë në peta dhe pasi të thahet pak, e presim me shirita deri në 1 cm gjerësi. Këto i vëmë me pak kripë të ziejnë siç veprohet me makaronat, por duhet të përzihen me lugë për të mos u ngjitur.

Mbas zierjes i kullojmë, u hedhim salcën e cila përgatitet si më poshtë: Hedhim në tigan pak gjalpë e vaj, grijmë në të një qepë (e cila pasi të skuqet e heqim nga tigani), presim copa të vogla tul viçi, pak mëlçi pule, pak kërpudha dhe pak domate të prera copa të vogla, të cilët i hedhim në tiganin që kemi vënë në nxehtësi.I lëmë të ziejnë ngadalë me vajin dhe galopin e nxehtë, por në temperaturë mesatare. Në kohën që do t'u hedhim lazanjave salcën, duhet të kemi gati djathin kaçkavall të grirë dhe gjalpë i freskët, të cilat i hedhim përsipër kur do të serviren./telegrafi/

Niveli i vështirësisë
Mesatar



   
 
 
*Nese nuk e lexoni kodin atehere ringarkoni faqen per nje kod te ri.
albana
Para 42 muajsh  
  
JE EEBDCKA.A.LXBCDGHSL.Z BX
 
albana
Para 42 muajsh  
  
jane shume te mira lazanjat
 
budalli
Para 50 muajsh  
  
si kom qejf llazanjet
 





Na ndiqni





Shfleto artikuj te tjere per:
Postuar nga: a.k
ikub #:
KUZHINA
1106130037






Reklame


Reklame
Hako
Reklame
Alviero


Reklame
MK_Shorteu