Si te ndryshojme korsi ne autostrade?
Ndryshimi i korsive ne një autostrade është një gjë rutine qe te gjithë shoferet duhet ta bëjnë. Megjithatë sepse kjo ehte një gjë rutine ne duhet ti kushtojmë një vëmendje.
Shperndaje
 
0
0
Instruksione

article-page-main_ehow_images_a08_51_re_merge-new-lane-800x800Nëse ju ndryshoni korsi dhe nuk shikoni makinën qe keni përkrah mund te rezultojë ne një aksident me pasoja dhe mund te beje qe kostoja e sigurocionit tuaj te rritet.

Udhëzime:
- Shikoni për vijëzimet e ndara ne rruge ne mënyrë qe ndryshimi i korsive te behet ne mënyrë ligjore. Nëse vijëzimi ndërmjet korsis suaj dhe asaj qe ju doni te shkoni është solid i pandërprerë, ju duhet te prisni derisa vijëzimi te behet i ndare.
- Ndizni sinjalin ne mënyrë qe tu thoni shoferëve te tjerë se ne cilën korsi jeni duke kaluar.
- Kontrolloni pasqyrat tuaja nëse ka ndonjë makine tjetër ne korsine qe ju doni te kaloni.
- Shikoni pas shpatullave tuaja për disa sekonda për te kontrolluar vendet qe nuk mund ti shikoni me ane te pasqyrave.
- Ktheheni timonin me ngadalë dhe ne mënyrë graduale për tu futur ne korsine e re, pasi te jeni siguruar qe ajo te mos ketë makina, dhe qe sinjali juaj te ketë te paktën 5 sekonda i ndezur.
- Pasi te jeni futur ne korsine e re fikeni sinjalin menjëherë.

Niveli i vështirësisë
Mesatar   
 
 
*Nese nuk e lexoni kodin atehere ringarkoni faqen per nje kod te ri.
loading...
clubfmradio
Chez Moi

Na ndiqni
Shfleto artikuj te tjere per: MAKINA
Postuar nga: ermal
ikub #:
1108020056


Digitalb


UnionBank