Albtelecom
Albtelecom
Hyr  |  Regjistrohu
Njoftime  |  Biznese.al   |  Time.al   |  Ligje
 
 
 
Si te shkruhet nje Autorizim?
 
Shperndaje
ikub#: 1108190138
Autorizimet përdoren për të siguruar që një individ të caktuar i është e lejuar qasje në burime që i përkasin një individi apo kompani tjetër, apo si një mjet për të dhënies së aftësisë apo privilegj për t'u angazhuar në disa detyra.

AutorizimLetër autorizimit është përdorur shpesh si një mjet për të siguruar ligjshmërinë e qasjes në burimet, ose për të përcaktuar parametrat e asaj që janë duke u zgjeruar privilegjet për një individ. Këtu janë disa këshilla se si të shkruaj një letër bazë të autorizimit. 

Të përcaktohet lloji i autorizimit që është i nevojshme. Është autorizim për qëllim të lejojë qasje në fotografi të ndryshme, sisteme ose burime të tjera të shoqërisë? Ndoshta autorizim ka për qëllim të përcjell autoritetit të përkohshëm për të vepruar në një pozicion deri në diçka më e qëndrueshme që është e rregulluar. Përcaktimi i qëllimit dhe fushës së autorizimit do të ndihmojë për ta bërë hartimin e përmbajtjes së letrës shumë më e lehtë. 

Emrin dhe adresën e sigurt të palës që është për të marrë  autorizimin. Ndërsa konsiderohet si një e dhënë në vitet e fundit, ky është një hap që është anashkaluar ndonjëherë në qendrat e biznesit më shumë i rastësishëm. Një letër e duhur e autorizimit është drejtuar gjithmonë me një individ të veçantë që është ka autoritet për të njohur dhe zbatuar dispozitat të përshkruara në tekstin e letrës. 

Të marrë emrin e duhur dhe disa lloj kualifikuese të dhënat për identifikimin e individit i cili është duke u dhënë autorizim të posaçëm. Përdorimi i emrit të duhur, më tepër se një pseudonim apo version i shkurtuar i emrit të duhur, do të jetë e nevojshme në qoftë se  autorizimi kërkon notarizimin si pjesë e procesit. Të dhënat e identifikimit mund të jetë një numër të punonjësve, sigurimet shoqërore Numri, ose forma të tjera të identifikimit që do të sigurojë tek marrësi që individi që është  në letër është i njëjti person i cili është dhënë privilegje ose të drejta të përmendur në tekst. 

Shkruani trupin e letrës. Në paragrafin e parë, identifikimin e personit që do të ipet autorizim së bashku me një përshkrim të përgjithshëm të llojeve të burimeve ose aftësitë. Në  dy paragrafëve tjerë, të specifikojë një varg të dhënash apo fushëveprimin e autorizimit, duke përfshirë çdo autorizim ndihmëse që nuk mund të jetë e lehtë apo e dukshme që lidhet me qëllimin kryesor. Në paragrafin e fundit, mund të përcaktojë kohëzgjatjen e autorizimit me një gamë dhe datë. Nëse periudha e autorizimit është e pacaktuar, specifiko data e fillimit dhe se autorizimi do të mbetet në fuqi deri në një njoftim tjetër. 

Kjo mund të jetë diçka e thjeshtë , duke përfshirë titullin kompanisë apo partisë, të tilla si president, apo kreu i një departamenti. Përdorimin e titullit shërben si dëshmi që lëshuesi i letrës mund të zgjasë kohën apo llojet të të drejtave ose të privilegjeve të marrësit.ventouris


Postuar: 19 Gsh
 
Shfleto artikuj te tjere per: AUTORIZIM PUNE SHKRIM

Albtelecom
loading...
 
 
 
   
*Nese nuk e lexoni kodin atehere ringarkoni faqen per nje kod te ri.
 
Chez Moi
Teoren


Më të lexuarat


Chez Moi
TeorenCopyright © 2006 - ikub.al shpk, All Rights Reserved