Si te shkruajme nje e-mail zyrtar?
Emaili është një mënyrë e zakonshme dhe e përshtatshme për të komunikuar me kompanitë, kolegët, punëdhënësit, të punësuarit, profesorë dhe të tjerë që kërkojnë komunikim formal.
Shperndaje
 
1
0
Instruksione

si te shkruani nje e-mailGabim i vogel mund te le nje pershtypje  negative. Ka disa menyra që ju mund të përmirësoni dhe të rrisni mirësjelljen tuaj në postën elektronike.

Emaili eshte i rendesishem sepse  automatikisht jep nje vule ne kohen e sotme,dhe ju mund te shkruani ate inforamcion qe ju deshironi.

Filloni emalin me një pershendetje. Sepse ju jeni duke synuar per nje kontakt profesional, mendoni sikur të shkruani një leter. Bëjeni të thjeshtë me një hyrje të shpejtë "Pershendetje." ne qofte se ju e dini per ke shkruani pra emrin e personit kontaktues, eshte e mire per te perdorur formën profesionale pra emrin e marrësit (p.sh. Z., Znj, Profesor ose Dr).

Paraprakisht në paragrafin e pare duhet te theksoni se kush jeni dhe pse jeni duke e  derguar kete emali.

Ndersa ne paragrafin e dyte duhet te permbajë informacionin qe ju sigurojne se jeni duke bere kerkese per çfare jeni te interesuar. Dhe te percillini nje mesazh te duhur.

Nese ka ndonje skedare te bashkengjitur, permende ate ne email ne menyre qe marresi te di per te kerkuar dhe per ta hapur dosjen. Gjithashtu, ju duhet ta vendosni emrin ne skedarin e  bashkangjitur ne menyre qe marresi te di çfare dokumenti eshte vetem duke pare emrin e skedarit te bashkangjitur.

Jepni nje deklarate permbyllese. Filloni duke falenderuar marresin per kohen e tij apo te saj sepse eshte gjithmone e rendesishme, pa marrë parasysh sa i shkurter apo i gjate ka qene emaili me të vertete. Te permblidhet një lloj mesazhi i tille si, "Une do t'ju kontaktoj serish me informacione te metejshme," ose "Une pres  nje pergjigjeje nga ana juaja." Ne qofte se prisni nje pergjigje te mundshme, atehere duhet te jeni i sigurt  per ate cfare keni deklaruar ne menyre  qe mesazhi juaj të kete qene nje informacion i duhur per pranuesin e emailit.

Nese llogaria juaj eshte  email profesional, ju duhet te keni nje nenshkrim te duhur. Kjo automatikisht do te shtohet  ne fund te emailit. Ju duhet te perfshini emrin tuaj te plote titullin profesional te punes dhe informatat kontaktuese. Ne varesi te politikes, ju mund te shtoni nje  faqe te internetit te kompanise apo faqe te mediave sociale.

Niveli i vështirësisë
Elementar   
 
 
*Nese nuk e lexoni kodin atehere ringarkoni faqen per nje kod te ri.
nerimane
Para 11 muajsh  
  
pershendetje?si shkeruhet nje kerkes per fakultet qe duhet mi vazhdu fakultetin provine para diplomimit
 
Gresa beluli
Para 19 muajsh  
  
2261
 
Gresa beluli
Para 19 muajsh  
  
2261
 
ana brehu
Para 20 muajsh  
  
une dua te di se si te shkruajm letra zyrtare
 
rizah lutolli
Para 24 muajsh  
  
flm shum per kshilla
 
loading...
clubfmradio
Chez Moi

Na ndiqni
Shfleto artikuj te tjere per: E-MAIL PUNE SHKRIM ZYRTARI
Postuar nga: aleda
ikub #:
1108220073


Digitalb


UnionBank