Si te gatuajme tavë me peshk?
Receta per te pergatitur tave me peshk.
Shperndaje
 
0
0
Instruksione

Marrim dy fileta peshku të freskët, afërsisht 200-300 gramë. Marrim tri qepë të kuqe ose të bardha dhe i premë në feta të vogla. I skuqim në një zjarr të ngadaltë duke i përzier për çdo 15 minuta deri sa të piqen.

Marrim 5-6 thelpinj hudhre dhe 3-4 domate të prera në formë kubike dhe i hedhim në të njëjtin tigan ku e kemi gatuar qepën më parë bashkë me 3 ose 4 gjethe dafine.
I përziemë dhe i hedhim pak kripë dhe pipër për të provuar shijen. Ndezim furrën në një temperaturë prej 250 gradë Celsius dhe e lëmë deri sa të ndizet mirë.

Gjatë kësaj kohe i hedhim gjellën që e kemi krijuar bashkë me qepet, hudhrat, domatet dhe dafinat në një tave mesatarisht të madhe. Vendosim filet e peshkut sipër “gjellës” duke e spërkatur me pak vaj ulliri dhe kripe.

E vendos tavën te mbuluar me letër alumini në furrë dhe e pjekim për 20-30 minuta. Pas 20-30 minutash kontrollon peshkun nëse është bere ose jo. E heq letrën e aluminit nga tava dhe vendos tavën në furre përsëri për 5-10 minuta për t’i dhënë peshkut ngjyre. Pas kësaj e heq tavën nga furra dhe e lë të ftohet.

Niveli i vështirësisë
Mesatar



   
 
 
*Nese nuk e lexoni kodin atehere ringarkoni faqen per nje kod te ri.
Deniza
Para 28 muajsh  
  
Une po Mendoja se peshku duhej skuqur!?
 





Na ndiqni





Shfleto artikuj te tjere per:
Postuar nga: a.k
ikub #:
1109230022








Reklame
Pepsi


Reklame
Hako_0317
Reklame
spitali amerikan


Reklame
Digitalb