Si te besh nje femije te adhuroje studimin
Fëmijët s’e pëlqejnë shkollën dhe shpesh, preferojnë më tepër lojrat! Mirëpo dihet që kanë nevojë për shkollën, jo vetëm si një edukim, por edhe për një përgatitje për Universitetin. Shpesh, prindërit dëshpërohen, por ka një mënyrë për të bërë fëmijët të interesohen për studimin...
Shperndaje
 
0
0
Instruksione

femijeMesim1.Në radhë të parë duhet të kuptoni se çfarë i pëlqen fëmijës tuaj. Mbi të gjitha dihet se ai adhuron stimujt dhe risitë. Mos e trajtoni keq, nëse nuk dëshiron të studiojë, por më mirë tregojini se edhe ju në moshën tuaj s’donit të bënit kurrë detyrat, derisa një ditë gjetët një zgjidhje për ta bërë studimin një lojë të kënaqshme.

 
2.Sekreti është pikërisht ky! Për shembull, nëse doni që biri juaj të mësojë historinë, lexojeni bashkë me të dhe bëjani sikur të ishte një përrallë. Jo vetëm që ai s’do ta mësojë përmendësh, por me siguri do të kujtojë periudhat historike, edhe kur të jetë më i madh.  E njëjta gjë vlen edhe për mësimin e ndonjë poezie, apo proze, por edhe për shkencën, sidomos nëse i shtoni ndonjë gjë praktike. Për një fëmijë, këto lëndë janë stimuluese dhe nëse ia shpjegoni në mënyrë të thjeshtë dhe të përshtatshme për moshën e tij, do të mësojë të interesohet edhe gjatë shpjegimit në shkollë. Do të fillojë të mësojë më shumë, në një kohë të shkurtër!
3.Përsa i takon matematikës imponojini studimin në mënyrë stimuluese, duke e ndihmuar të numërojë me veprime dhe ushtrime duke përdorur duart. Mos e lini të përdorë makinën llogaritëse, sepse për të kuptuar matematikën, në radhë të parë duhet të dijë të numërojë vetë, duke ia bërë gjithçka si një lojë engimatike. Përsa i takon gjeografisë, pajisuni gjithmonë me një hartë dhe tregojini ku gjenden shtetet në fjalë e mundohuni t’i tregoni edhe karakteristika të atyre popujve. Për një fëmijë, këto gjëra bëhen stimuluese dhe nëse e ndiqni me kujdes, brenda një muaji do fillojë të adhurojë studimin!
 
 
Çfare ju duhet
durim, kohe per t'i dedikuar femijeve,
Niveli i vështirësisë
Mesatar   
 
 
*Nese nuk e lexoni kodin atehere ringarkoni faqen per nje kod te ri.
loading...
clubfmradio
Chez Moi

Na ndiqni
Shfleto artikuj te tjere per: FEMIJE STUDIMI
Postuar nga: mbalena
ikub #:
1203280127


Digitalb


UnionBank