Digicom
Digicom
Hyr  |  Regjistrohu
Njoftime  |  Biznese.al   |  Time.al   |  Ligje
 
 
 
Kuotat e studimeve te Doktoraturës për Universitetin e Tiranës
 
Shperndaje
ikub#: 911030009
Vendim Qeverie për hapjen e programeve të studimeve të doktoratës në Fakultetin e Gjuhëve të Huaja dhe në Fakultetin e Shkencave Natyrore, të Universitetit të Tiranës, si dhe për përcaktimin e kuotave të pranimit dhe të tarifës së shkollimit për këto programe studimi

Kuotat e studimeve te Doktoraturës për Universitetin e Tiranës

22 Tet, 2009 at 12:54 PM

Vendim Qeverie për hapjen e programeve të studimeve të doktoratës në Fakultetin e Gjuhëve të Huaja dhe në Fakultetin e Shkencave Natyrore, të Universitetit të Tiranës, si dhe për përcaktimin e kuotave të pranimit dhe të tarifës së shkollimit për këto programe studimi

 Në mbështetje të nenit 100 të Kushtetutës dhe të neneve 26, pika 1.3.1, 34, 42 e 75, të  ligjit nr.9741, datë 21.5.2007, “Për arsimin e lartë në Republikën e Shqipërisë”, të ndryshuar, me propozimin e ministrit të Arsimit dhe Shkencës, Këshilli i Ministrave

V E N D O S I:

1.     Hapjen, në Fakultetin e Gjuhëve të Huaja, të Universitetit të Tiranës, të programeve të studimeve, të ciklit të tretë, të doktoratës, si më poshtë vijon:

a)        Doktoratë në “Shkenca gjuhësore”, në përfundim të së cilës lëshohet diploma për gradën shkencore “Doktor (Dr), në Shkenca Gjuhësore”;

b)       Doktoratë në “Letërsi botërore”, në përfundim të së cilës lëshohet diploma për gradën shkencore “Doktor (Dr) në Letërsi Botërore”.

2.     Hapjen, në Fakultetin e Shkencave Natyrore, të Universitetit të Tiranës, të programeve të studimeve, të ciklit të tretë, të doktoratës, si më poshtë vijon:

a)        Doktoratë në “Fizikë”, në përfundim të së cilës lëshohet diploma për gradën shkencore “Doktor (Dr), në Fizikë”;

b)       Doktoratë në “Analiza kimike e lëndës dhe mjedisit”, në përfundim të së cilës lëshohet diploma për gradën shkencore “Doktor (Dr) në Analiza Kimike të Lëndës dhe Mjedisit”.

c)        Doktoratë në “Elektrokimi e zbatuar dhe dukuritë sipërfaqësore”, në përfundim të së cilës lëshohet diploma për gradën shkencore “Doktor (Dr), në Elektrokimi të Zbatuar dhe Dukuritë Sipërfaqësore”.

ç) Doktoratë në “Teknologjia dhe mikrobiologjia e ushqimeve & vlerësimi i sigurisë dhe cilësisë”, në përfundim të së cilës lëshohet diploma për gradën shkencore “Doktor (Dr) në Teknologjia dhe Mikrobiologjia e Ushqimeve & Vlerësimi i Sigurisë dhe Cilësisë”.

D) Doktoratë në “Proceset e trajtimit kimik të lëndëve të para natyrore dhe të mbeturinave industriale e urbane”, në përfundim të së cilës lëshohet diploma për gradën shkencore “Doktor (Dr) në Proceset e Trajtimit Kimik të Lëndëve të Para Natyrore dhe të Mbeturinave Industriale e Urbane”.

dh) Doktoratë në “Biologji Molekulare”, në përfundim të së cilës lëshohet diploma për gradën shkencore “Doktor (Dr) në Biologji Molekulare”.

  e) Doktoratë në “Biologji e Ruajtjes”, në përfundim të së cilës lëshohet diploma për gradën shkencore “Doktor (Dr) në Biologji e Ruajtjes”.

  ë)  Doktoratë në Bioteknologji Bimore, në përfundim të së cilës lëshohet diploma për gradën shkencore “Doktor (Dr) në Bioteknologji Bimore”.

3.     Kohëzgjatja e programeve të studimeve të doktoratës është, të paktën, 3 vite dhe përfshin edhe 60 kredite për studime të organizuara.

4.     Kuota e pranimit në këto programe studimi, për vitin 2009, është 137 dhe ndahet sipas fakulteteve dhe programeve të studimit, si më poshtë vijon:

A. Fakulteti i Gjuhëve të Huaja:

                a) Doktoratë në “Shkenca gjuhësore”,                               25 kuota;

                b) Doktoratë në “Letërsi botërore”,                                   40 kuota.

B. Fakulteti i Shkencave Natyrore:

                a) Doktoratë në “Fizikë”                                                      10 kuota;

                b) Doktoratë në “Analiza kimike e lëndës dhe mjedisit”,                                       10 kuota;

                c) Doktoratë në “Elektrokimi e zbatuar dhe dukuritë sipërfaqësore”,                  10 kuota;

               ç) Doktoratë në “Teknologji dhe mikrobiologjia e ushqimeve & vlerësimi

                  i sigurisë dhe cilësisë”,                                                                                              6 kuota;

               D) Doktoratë në “Proceset e trajtimit kimik të lëndëve

                  të para natyrore dhe të  mbeturinave industriale e urbane”,                                10 kuota;

              dh)  Doktoratë në “Biologji molekulare”,                               10 kuota;

              e)   Doktoratë në “Biologji e ruajtjes”,                                   10 kuota;

              ë)  Doktoratë në “Bioteknologji bimore”,                              6 kuota.

5.     Për çdo program studimi, 10 % (dhjetë për qind) e kuotave të mësipërme, caktohet për kandidatët nga trojet shqiptare jashtë kufijve të Republikës së Shqipërisë dhe administrohet nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës, sipas kërkesave të institucioneve përkatëse zyrtare të këtyre trojeve.

6.     Tarifa e shkollimit është 200 000 (dyqind mijë) lekë dhe likuidohet për çdo vit të kohëzgjatjes normale, në këste të caktuara nga fakulteti përkatës.

7.     Efektet financiare, që rrjedhin nga zbatimi i këtij vendimi, të përballohen nga buxheti vjetor i Universitetit të Tiranës.

8.     Ngarkohen Ministria e Arsimit dhe Shkencës dhe Universiteti i Tiranës për zbatimin e këtij vendimi.

Ky vendim hyn në fuqi menjëherë dhe botohet në “Fletoren zyrtare”.

 

K R Y E M I N I S T R I

 SALI  BERISHAVentouris
ventouris


Shfleto artikuj te tjere per:

loading...


Feime   Para 75 muajsh     
Përshëndetje
Quhem Feime Ll.LIPSCOMB jetoj dhe punoj në Kosovë dhe jam shtetase Ameriukane. Kam magjistruar në vitin 2006 në shkencat Filologjike për temën Studime gjuhësore në “Kanunin e Lekë Dukagjinit “ (Fonetikë-morfologji) .Tani jam shumë e interesuar të vazhdoj doktoraturën poashtu në shkencën e Gjuhës në Universitetin e Tiranës.Nuk kam informacione se si dhe kur duhet aplikuar. Ju lutem më shkruani dhe më dërgoni numrin e telefonit nëpëmes të cilit mund të kontaktoj me personin përgjegjës.
Ju faleminderit për mirëkuptim.
Gjithë të mirat
MR.Feime Ll.LIPSCOMB
MASHT Kosovë Prishtinë
Email feime.llapashtica@ks-gov.net
telefo +37744/219-723
Feime   Para 75 muajsh     
Përshëndetje
Të nderuar interesohem për të gjitha kriteret që duhet plotsuar për aplikuar për doktoraturë për Shkencën Gjuhësore
Ju lutem më shkruani.
Me respekt
MR Feime Ll.LIPSCOMB
Xhevdet   Para 78 muajsh     
Te ndruar Interesimi im per doktorraturen ne fushen e industris minerare implementim i GIS ne industrin Minerare ne kosove dhe rajon Kuotat e studimeve te Doktoraturës për Universitetin e Tiranës informatat konkrte nga ana juaj do te na ndihmojn shum me respekt , Mr.sc.Xhevdet Kastreati
 
 
 
   
*Nese nuk e lexoni kodin atehere ringarkoni faqen per nje kod te ri.
 
Chez Moi
Teoren


Më të lexuarat


Chez Moi
Teoren


Copyright © 2006 - ikub.al shpk, All Rights Reserved