Digicom
Digicom
Hyr  |  Regjistrohu
Njoftime  |  Biznese.al   |  Time.al   |  Ligje
 
 
 
Si mund ti ushqejme femijet?
 
Shperndaje
ikub#: 912030040
T'i ofroni fëmijës suaj një mënyrë të ushqyeri sa më të shëndetshme dhe të ekuilibruar, i jepni atij të gjitha shanset për t’u rritur në shëndet të plotë. Por shpesh gabimet tona mund ta çojnë atë drejt obezitetit. Me këto këshilla që po ju japim, fiksojini mirë se cilat janë të vërtetat dhe të gënjeshtrat për këtë problem kaq të rëndësishëm.

T'i ofroni fë mijë s suaj një më nyrë të ushqyeri sa më të shë ndetshme dhe të ekuilibruar i jepni atij të gjitha shanset pë r t&rsquo u rritur në shë ndet të plotë Por shpesh gabimet tona mund ta ç ojnë atë drejt obezitetit Me kë to kë shilla që po ju japim fiksojini mirë se cilat janë të vë rtetat dhe të gë njeshtrat pë r kë të problem kaq të rë ndë sishë m

Perimet të freskë ta ose të ngrira janë të preferueshme në sasi të vogla

E gë njeshtë rt Një pure e bë rë në shtë pi me perime të freskë ta ose të ngrira ë shtë ushqim i pazë vendë sueshë m pë r fë mijë n Por duhet që të tregoni kujdes në sasinë e kripë s që duhet të jetë e limituar dhe perimet të jenë të pastruara me shumë kujdes pë r të larguar kë shtu mundë sinë e helmimeve me pesticide apo nitrate që janë të rrezikshme pë r foshnjat

Pë r të stimuluar shijen e fë mijë s duhet t'i japim të provojë gjithç ka

E gë njeshtë rt Mund të ndodhë që pë rdorimi i parakohshë m i ushqimeve si psh kivi mund të favorizojë alergjitë Por nuk duhet të harrojmë që vendin kryesor në ushqimin e fë mijë s duhet ta zë rë qumë shti i në në s deri në moshë n 4 mujore

Mund ta pë rgatisim biberonin me ujin e ç ezmë s

E vë rtetë Që nga mosha 4 mujore mund ta pë rdorë sh por vetë m duhet të dihet në se ë shtë një ujë i kontrolluar ndaj baktereve megjithë se në qytet e më dha uji i rezervuarë ve ë shtë i kontrolluar Megjithatë pë r siguri do të ishte mirë që ujin më parë ta zienit

Mishi kujdes nga mbidozat

Zakoni që i më sojmë fë mijë ve mbi moshë n 3 vjeç që të hanë shumë proteina (mish peshk vezë produkte qumë shti) rrezikon që më vonë të kalojnë në obezitet Vogë lushë t që hanë në kolektiv kopsht ç erdhe kanë sasinë e pë rcaktuar (të mishit vezë ve) pë r ditë n Në darkë perime një produkt qumë shti dhe një frut janë më se të mjaftueshë m

Sallamet janë të ndaluara pë r fë mijë n

E gë njeshtë rt Sallami ë shtë një nga burimet kryesore të yndyrë s por duhet vendosur në më nyrë proporcionale me mishin peshkun dhe vezë t

Fë mija duhet të hajë perime

E vë rtetë dhe e gë njeshtë rt Perimet sjellin kripë ra minerale që janë të domosdoshme por në se fë mija juaj shtrembë rohet para fasuleve mos e sforconi rrezikoni t'ia shpifni pë rfundimisht Pë r të ruajtur një ekuilibë r ushqimor propozojini atij perime të freskë ta që nga mosha 18 mujore (kastravecë karota )

Ai duhet të hajë vetë m të verdhë n e vezë s

E vë rtetë dhe e gë njeshtë rt Ju mund t'i jepni një lloj si të bardhë n dhe të verdhë n por në se e bardha ë shtë një pë rbë rë s alergjik preferoni vezë të freskë ta Në se prindë rit janë alergjikë nuk duhet që fë mijë s t'i jepni vezë deri në moshë n 1 vjeç are Megjithatë ju mund t'i jepni vezë fë mijë s në vend të mishit ose të peshkut 1-2 herë në javë dhe jo më tepë r

Duhet ta privojmë me ç do kusht nga bonbonet

E gë njeshtë rt Sa më shumë t'ia ndalojmë aq më shumë do t'i kë rkojë Pë rkundrazi në se ia banalizoni konsumin e sheqernave vetë m atë herë do t'ia ulni dë shirë n pë r to Më mirë që ai t'i konsiderojë si kë naqë si të rastë sishme

Lë ngu i frutave ë shtë i domosdoshë m pë r fë mijë n në muajt e parë

E gë njeshtë rt Qumë shti i në në s pë rmban vitaminë n C pë r të cilin fë mija ka nevojë Pra lë ngu i frutave nuk ka asnjë interes ushqyes

Duhet t'i japim fë mijë s produkte të lehta që janë specifike

E vë rtetë Produktet e lehta që janë specifike pë r fë mijë si psh kosi i frutave janë të ushqyeshme por do të jetë mirë që ato të jenë të kontrolluara

Fë mijë t i dinë nevojat e tyre

E vë rtetë Ai konsumon aq sa ka nevojë sidomos ushqime të shijshme si ë mbë lsirat dhe ç okollatat E kotë ta ndalojmë ai do t'i hajë dhe do ta plotë sojë ushqimin në vaktet pasardhë seVentouris
ventouris


Shfleto artikuj te tjere per: FEMIJE

loading...


sara   Para 32 muajsh     
Pershendetje e kom vajzen 2 muajshe por kom problem me te me kapesllek dhe qan shumm por eshte me qumesht zevendesus
ana   Para 63 muajsh     
Pershendetje. Un kam nje ptoblem qe me shqeteson shum .kam djalin 7. muajsh .ka 1jav. qe nuk me ve ushqim ne goj vetem qumesht dhe uj .me perpara ai hante shum mir .si mund te me ndihmoni ju lutem pres pergjigje. neq se mundeni sa me shpejt
artjola   Para 67 muajsh     
disa gjera jane te verteta por jo te gjitha
 
 
 
   
*Nese nuk e lexoni kodin atehere ringarkoni faqen per nje kod te ri.
 
Chez Moi
Teoren


Më të lexuarat


Chez Moi
Teoren


Copyright © 2006 - ikub.al shpk, All Rights Reserved