Universitetet, ja sa janë pikët minimale për degën e dëshiruar per vitin akademik 2011-1012

13 Kor 11

Llogaritja e pikëve nga maturantët duhet bërë përpara se të plotësojnë formularin A2

Burimi: Panorama

 
0
0

universiteti-minPas publikimit të notave të lëndëve me zgjedhje, çdo maturant ka në duar 5 komponentët e maturës që i duhen për zbatimin e formulës së pikëve. Këtë llogaritje ata duhet ta bëjnë përpara se të plotësojnë formularin A2. Ai brenda javës që vjen do të jetë në shkolla. Drejt përfundimit është edhe shtypja e diplomave të maturës. Të parët që do ta marrin do të jenë të rinjtë që do të aplikojnë në universitetet jashtë vendit. Bëhet fjalë për 4500 maturante që sot dhe nesër do të marrin këtë dokument të rëndësishëm, që jepet për herë të parë në vendin tonë. Maturanti kandidat për vazhdimin e studimeve të larta duhet të ketë fituar 5 rezultate: Notën mesatare të viteve të studimit në shkollën e mesme, 2 nota të shkallëzuara në provimet e detyruara, Letërsi dhe Matematikë, dhe 2 nota të shkallëzuara në dy provimet me zgjedhje. Në bazë të këtyre notave përllogariten pikët që ai fiton dhe që shërbejnë për të konkurruar për studime në IALP. Po sa janë pikët minimale për t’u pranuar në Universitetet publike? Ne fund te lajmit do te gjeni nje dokument PDF me piket minimale per te gjitha Universitetet e Vendit. Me poshte po japim per Universitetet e Tiranes.
UNIVERSITETI I TIRANËS
5,106.30 Histori
5,040.00 Gjeografi
5,157.90 Gjuhë – Letërsi
5,377.70 Gazetari
4,946.90 Biologji
4,826.40 Bioteknologji
4,670.30 Matematikë
3,804.20 Fizikë
4,970.80 Informatikë
4,678.70 Kimi
4,636.40 Kimi Ushqimore
4,062.90 Kimi Industriale
4,844.10 Inxhinieri Matematike d
4,495.00 Teknologji informacioni
5,031.80 Gjuhë Angleze
4,420.00 Gjuhë Frënge
4,400.25 Gjuhë Gjermane
4,734.60 Gjuhë Italiane
3,807.70 Gjuhë Greke
3,961.10 Gjuhë Turke
3,712.80 Gjuhë Ruse
4,603.30 Gjuhë Spanjolle
4,063.80 Gjuhë Angleze (Kukës)
3,095.45 Gjuhë Angleze (Sarandë
5,465.40 Psikologji
5,324.70 Punë Sociale
4,982.70 Filozofi
5,159.70 Sociologji
5,653.40 Shkenca Politike
5,352.10 Administrim dhe politikë
5,635.80 Administrim – Biznes
5,912.40 Ekonomiks
5,941.60 Financë
6,047.10 Informatikë Ekonomike
3,847.30 Administrim – Biznes (K
3,622.60 Administrim- Biznes (Tu
6,230.70 Mjekësi e Përgjithshme
6,159.50 Farmaci
6,202.10 Stomatologji
5,865.70 Shëndeti Publik
5,170.30 Infermieri e Përgjithshm
4,868.50 Mami
5,861.40 Teknik i Lartë Laboratori
5,654.00 Fizioterapi
5,406.10 Logopedi
5,621.70 Imazheri 046
3,517.20 Infermieri e Përgjithshm047
5,353.50 Drejtësi 048
UNIVERSITETI BUJQËSOR I TIRANËS
4,647.40 Drejtim i Fermave dhe A
3,601.80 Drejtim i Fermave dhe A
4,911.50 Ekonomi dhe Politikë Ag
5,326.80 Financë – Kontabilitet
4,348.60 Financë – Kontabilitet (L
3,513.20 Mbrojtje Bimësh
3,536.20 Hortikulturë
2,933.00 Hortikulturë (Lushnjë)
3,402.70 Prodhim Bimor
3,467.40 Zootekni dhe Biznes Ble
3,434.60 Akuakulturë dhe Menax
4,076.90 Inxh. Agromjedisi dhe E
3,648.60 Inxh. Agrare – Agromek
3,971.50 Teknologji Agroushqimo
3,443.30 Vreshtari – Enologji
4,442.90 Inxhinieri Pyjesh
4,080.10 Inxhinieri Përpunim Dru
4,131.40 Mjekësi Veterinare
UNIVERSITETI POLITEKNIK I TIRANËS
5,871.40 Inxhinieri Ndërtimi
4,966.40 Inxhinieri Hidroteknike
5,181.80 Inxhinieri Mjedisi
55.95 Arkitekturë
4,652.60 Inxhinieri Gjeodet
4,441.90 Inxhinieri Elektrike (Aut
5,008.20 Inxhinieri Elektrike (Ene
4,494.15 Inxhinieri Mekatronike
3,524.70 Inxhinieri Fizike
3,817.60 Inxhinieri Matematike
4,415.20 Inxhinieri Mekanike
4,297.20 Inxhinieri Tekstile dhe
3,979.00 Inxhinieri Materiale
5,134.90 Inxhinieri Ekonomike
3,927.40 Inxhinieri në Shkencat e
4,179.30 Inxhinieri Gjeoinformati
3,864.40 Inxhinieri e Gjeoburime
5,816.40 Inxhinieri Elektronike
5,755.80 Inxhinieri Informatike
5,744.60 Inxhinieri Telekomunika

 

Me poshtë janë rezultatet e provimeve me zgjedhje për vitin akademik 2013-2014

KLIKONI KETU

 

 

 


Lajme, kronike, kulture dhe jo vetem, nga Shqiperia dhe rajoni.  Shkarko My ikub - aplikacioni qe i duhet cdo Shqiptari


   
 
 
*Nese nuk e lexoni kodin atehere ringarkoni faqen per nje kod te ri.
KLASA
Para 5 muajsh  
  
4W356458
 
Roza
Para 9 muajsh  
  
Sa pike duhen sivjet per degen e psikologjise???
 
klea
Para 9 muajsh  
  
sa pik duhet per degen e gazetaris kte vit?
 
Artilda
Para 23 muajsh  
  
As pike Duhen per te kapur juridikun?
 
elisa
Para 34 muajsh  
  
sa pike duhet te kesh qe te kapesh degen e psikologjise ne korce
 
dorina
Para 37 muajsh  
  
cilat jane piket e vitit 2013
 
dorina
Para 37 muajsh  
  
cilat jane piket e vitit 2013
 
krist
Para 43 muajsh  
  
ju lutem mund tme thoni se si grumbullohen piket ?
 
enio
Para 48 muajsh  
  
Mjekësi Veterinare sa pik duhen per kete shkoll
 
shpetim
Para 50 muajsh  
  
po te vitit 2013 cilat jane piket e universiteteve?
 
osi
Para 50 muajsh  
  
sa pike duhen per te kapur Administrim-Biznesin ne DR
 
suada
Para 50 muajsh  
  
Ei po kete vit thone qe jan ngritur piket.... mund te publikoni te ketij viti?????
 
Ana
Para 50 muajsh  
  
Po ta shikoni me lart shkruhet data 13 Korrik 2011. Keto nuk jan piket e ketij viti dhe as ato te vitit te kaluar.
 
albina
Para 50 muajsh  
  
ne shkoder sa pike duhen per Administrim – Biznes?
 
Era
Para 50 muajsh  
  
keto pike do jene dhe kete vit???
 
danjela
Para 50 muajsh  
  
sa jan piket per infermjeri te pergjithshme piket e sakta ne universitetin e tiranes
 
xhesika
Para 50 muajsh  
  
Ska mundesi te jen piket e sakta keto
 
nefeli
Para 50 muajsh  
  
Si llogariten pikët për emigrantët qe kthehen?? Ju lutem më drejtoni pak
 
vjola
Para 50 muajsh  
  
te kujt vitit jane keto
 
Flavja
Para 50 muajsh  
  
Sa jane piket e arkitektures sepse ne list nuk duken te sakta
 
ildjana
Para 50 muajsh  
  
ky info qe na jepet eshte i vlefshem dhe per kete vit ?
 
nefeli
Para 51 muajsh  
  
Si llogariten piket??
 
klea
Para 51 muajsh  
  
per vitin 2013 jane keto???
 
sued
Para 51 muajsh  
  
po te 2013 kan dale
 
Bs
Para 51 muajsh  
  
Kane dal te 2013 ?
 
argjenti
Para 51 muajsh  
  
jane te 2011
 
klajdi lita
Para 51 muajsh  
  
te cfar viti jan apo te 2013
 
sokol2012@msn.com
Para 51 muajsh  
  
O
 
Jursela
Para 52 muajsh  
  
po per gjeodezii ??
 
mili
Para 54 muajsh  
  
keto jan piket perfundimtare apo skan dal akoma
 
Sabri
Para 54 muajsh  
  
pfff sa shum pik per inxhinierin e ndertimit...
 
denada
Para 55 muajsh  
  
po per mjeksine e pergjithshme te njejtat pike jane edhe per kete vit??
 
denada
Para 55 muajsh  
  
po per mjeksine e pergjithshme te njejtat pike jane edhe per kete vit??
 
Lumturie
Para 55 muajsh  
  
hiojpiigy
 
Lumturie
Para 55 muajsh  
  
po universitet e tjera...
 
Albion
Para 55 muajsh  
  
nuk ju kuptoj dot si i llogarisni piket,,,ndryshee nga kosova
 
kol bossi
Para 56 muajsh  
  
po inxhinieri design nuk ka n tiran ?
 
kaljdi
Para 56 muajsh  
  
po piket qe duhet me pas per akademin e rendit ... ????
 
kaljdi
Para 56 muajsh  
  
po piket qe duhet me pas per akademin e rendit ... ????
 
aleks
Para 59 muajsh  
  
po pra pse si nxjer keto te elbasanit
 
enkeleda
Para 59 muajsh  
  
a ka mundesi qe tani te regjistrohemi ne par time apo ka mbaruar afati
 
suela-ela1994@hotmail.it
Para 60 muajsh  
  
po kur shpallet lista me fituesit e universiteteve
 
megi
Para 62 muajsh  
  
po deget e elbasanit dhe piket per pranim ku mund ti shohim
 
Shtypi i dites


Sondazh


Shfleto artikuj te tjere per: DEGA MINIMALE PIKET UNIVERSITETI
Postuar nga: mbalena
ikub #:
1107130085