Aplikimi per ne Universitete, ja procedura per t’u ndjekur!

18 Kor 12

Zbardhen te gjitha veprimet qe duhet te kryeni, per te aplikuar per studimet ne Universitetet publike

 
0
0

formulariMat

Natyrisht që pas përmbylljes së provimeve të Maturës Shtetetëore për këtë vit, për të gjithë kandidatët për studentë është radha të proçedojnë me aplikimin e mëtejshëm për të ndjekur studimet nëpër Universitetet publike. Agjencia Kombëtare e Provimeve ka zbardhur sot të gjithë procesin, që duhet të ndjekin kandidatët, duke nisur që nga pagesa e tarifës e deri te plotësimi i formularit A2 dhe paraqitjen në laboratorët e shkollave, aty ku do të përmbyllet i gjithë aplikimi.

Pagesa
Pikë së pari, secili kandidat për student  duhet te kryejë pagesen prej 2000 lekesh ne llogari te AKP. Faturën e pagesës duhet ta printoni te siti www.akp.gov.al, duke shkuar te rubrika "MATURA SHTETERORE" e më pas duke zgjedhur nen rubrikën "Fatura e Formularit A2" http://www.akp.gov.al/images/pdf/fatura_a2.pdf
 
Plotesimi i formularit
Pasi të siguroheni për printimin e faturës së pagesës, te rubrika "MATURA SHTETERORE" është edhe nen rubrika "Formulari A2 (pakete informuese)", aty ku mund të gjeni:
 
Ky formular, që paraprakisht duhet printuar, iu shërben për të bërë plotësimin e 10 preferencave tuaja. Ndërsa, kur të vini nëpër laboratore, bashkë me formularin e plotësuar, këto preferenca duhen hedhur edhe  në sistemin e krijuar nga AKP e ku do të futeni përmes “pasword”-it. 
 
b.Do te gjeni edhe paketën e plotë informuese për plotësimin e formularit A2 (MSH 2012) www.akp.gov.al/images/pdf/Paketa%20informuese%20per%20Formularin%20A2.zip.
E gjitha konsiston në një paketë me të gjithe komponentet qe i nevojiten nxenesve maturante per aplikimin A2. Praktikisht, pasi të hidhni 10 preferencat edhe në sistem, duhet t’i jepni DERGO, ndërkohë që sistemi do t’ju kërkojë edhe ID-në tuaj dhe kodi i profesorit mbikëqyrës.
 
c.Gjithçka ju shpjegohet më së miri në videon udhëzuese, që do t’ju shërbejë për të pasur gjithçka më të qartë mbi plotësimin e Formularit A2 http://msh.tirana.bz/videos/a2/v2/ . Video është e shoqeruar me audio, që iu shpjegon menyren se si do te realizohet procesi i aplikimit online.
 
VINI RE!
Aplikimi, me hedhjen e preferencave në sistemin e AKP-së, do të realizohet më datë 23-24 korrik 2012 (për qytetin e TIRANES) ne mjediset e caktuara nga AKP, pikërisht laboratoret e shkollave.
 
 
Kini parasysh edhe....
Veç të tjerash, në kategorinë “MATURA SHTETERORE 2012” do të mund të konsultoni edhe:
*Pikë e fituesit të fundit gjatë viteve 2007- 2011
*Udhëzim për plotësimin e Formularit të Korigjimit të Pasaktësive MATURA SHTETËRORE 2012
*Udhëzim për plotësimin on-Line të Formularit A2  MATURA SHTETËRORE 2012
*Koeficientet e profileve te shkollave dhe ato te lendeve me zgjedhje do t'i percjellim me vone. Nderkohe i keni te publikuara dhe mund t'i konsultoni ne faqen e internetit te Agjencise Kombetare te Provimeve ne adresen http://www.akp.gov.al.
 

Lajme, kronike, kulture dhe jo vetem, nga Shqiperia dhe rajoni.  Shkarko My ikub - aplikacioni qe i duhet cdo Shqiptari


   
 
 
*Nese nuk e lexoni kodin atehere ringarkoni faqen per nje kod te ri.
viton
Para 27 ditesh  
  
1 infiermjeri e pergjithshme tirane 2 inxhinjeri e burimeve natyrore tirane 3 mjeksi veterinare tirane 4 inxhinjeri mjedisi tirane 5 financ kontabilitet kamez 6 fizioterapi tirane 7 arkitektur tirane 8 drejtesi tirane 9 agronomi kamez 10 menaxhim i turizmit rural tirane
 
rovena
Para 28 ditesh  
  
aplikim per shkolle
 
Lejla
Para 10 muajsh  
  
aplikim per shkolle
 
Alfred uka
Para 12 muajsh  
  
1-Teknologji Informacioni dhe Komunikimi 2-Teknike e Rrjeteve Kompjuterike 3-Menaxhim Ndertimi 4-Menaxhim Trensporti 5-Teknologji Laboratori 6-Informatik praktike 7-Teknologji Automobilash
 
Gejsa
Para 13 muajsh  
  
Aplikimi per shkolle
 
Shtypi i dites


Sondazh


Shfleto artikuj te tjere per: APLIKIM STUDIMI UNIVERSITETI
Postuar nga: mbalena
ikub #:
1207180093