ebuy.al
Alexa
0 0
0
 

Aplikimi per ne Universitete, ja procedura per t’u ndjekur!


18 Kor 12

Zbardhen te gjitha veprimet qe duhet te kryeni, per te aplikuar per studimet ne Universitetet publike

Burimi:

ikub.al

formulariMat

Natyrisht që pas përmbylljes së provimeve të Maturës Shtetetëore për këtë vit, për të gjithë kandidatët për studentë është radha të proçedojnë me aplikimin e mëtejshëm për të ndjekur studimet nëpër Universitetet publike. Agjencia Kombëtare e Provimeve ka zbardhur sot të gjithë procesin, që duhet të ndjekin kandidatët, duke nisur që nga pagesa e tarifës e deri te plotësimi i formularit A2 dhe paraqitjen në laboratorët e shkollave, aty ku do të përmbyllet i gjithë aplikimi.

Pagesa
Pikë së pari, secili kandidat për student  duhet te kryejë pagesen prej 2000 lekesh ne llogari te AKP. Faturën e pagesës duhet ta printoni te siti www.akp.gov.al, duke shkuar te rubrika "MATURA SHTETERORE" e më pas duke zgjedhur nen rubrikën "Fatura e Formularit A2" http://www.akp.gov.al/images/pdf/fatura_a2.pdf
 
Plotesimi i formularit
Pasi të siguroheni për printimin e faturës së pagesës, te rubrika "MATURA SHTETERORE" është edhe nen rubrika "Formulari A2 (pakete informuese)", aty ku mund të gjeni:
 
Ky formular, që paraprakisht duhet printuar, iu shërben për të bërë plotësimin e 10 preferencave tuaja. Ndërsa, kur të vini nëpër laboratore, bashkë me formularin e plotësuar, këto preferenca duhen hedhur edhe  në sistemin e krijuar nga AKP e ku do të futeni përmes “pasword”-it. 
 
b.Do te gjeni edhe paketën e plotë informuese për plotësimin e formularit A2 (MSH 2012) www.akp.gov.al/images/pdf/Paketa%20informuese%20per%20Formularin%20A2.zip.
E gjitha konsiston në një paketë me të gjithe komponentet qe i nevojiten nxenesve maturante per aplikimin A2. Praktikisht, pasi të hidhni 10 preferencat edhe në sistem, duhet t’i jepni DERGO, ndërkohë që sistemi do t’ju kërkojë edhe ID-në tuaj dhe kodi i profesorit mbikëqyrës.
 
c.Gjithçka ju shpjegohet më së miri në videon udhëzuese, që do t’ju shërbejë për të pasur gjithçka më të qartë mbi plotësimin e Formularit A2 http://msh.tirana.bz/videos/a2/v2/ . Video është e shoqeruar me audio, që iu shpjegon menyren se si do te realizohet procesi i aplikimit online.
 
VINI RE!
Aplikimi, me hedhjen e preferencave në sistemin e AKP-së, do të realizohet më datë 23-24 korrik 2012 (për qytetin e TIRANES) ne mjediset e caktuara nga AKP, pikërisht laboratoret e shkollave.
 
 
Kini parasysh edhe....
Veç të tjerash, në kategorinë “MATURA SHTETERORE 2012” do të mund të konsultoni edhe:
*Pikë e fituesit të fundit gjatë viteve 2007- 2011
*Udhëzim për plotësimin e Formularit të Korigjimit të Pasaktësive MATURA SHTETËRORE 2012
*Udhëzim për plotësimin on-Line të Formularit A2  MATURA SHTETËRORE 2012
*Koeficientet e profileve te shkollave dhe ato te lendeve me zgjedhje do t'i percjellim me vone. Nderkohe i keni te publikuara dhe mund t'i konsultoni ne faqen e internetit te Agjencise Kombetare te Provimeve ne adresen http://www.akp.gov.al.
 

clubfm
Shtypi i dites

Analize


Rekomandojme te lexoni »
A&A Security Survey
Kasafortat tona jane te garantuara me certifikata te cilesise se larte, duke vene ne dispozicion te bleresve, kualitet dhe cilesi absolute.

RIGJALLERONI SHTEPINE TUAJ ME STILIN UNIK TE FATINI DESIGN
OFERTAT ME TE MIRA PER MOBILIME KLASIKE DHE MODERNE I GJENI VETEM NE SHOWROOM-IN TONE

KURSET E TRAJNIMIT ALPHA
Kurse trajnimi Alpha Web, Alpha Platinium Bussines

GW COMPUTERS DYQANI JUAJ I KOMPJUTERAVE
Fokusi i GW Computers eshte cilesia e larte e pajisjeve.

Keni menduar te keni nje apartament prane detit ? “Kompleksi Perla” e ofron kete mundesi per ju...
Apartamentet e kompleksit jane ne perfundim te punimeve, ajo do te jete e rrethuar dhe do te ofroj kend lojrash per femije dhe ambjent clodhes per te riturit(lulishte).


SONDAZH
Qershori erdhi
(A do te marre Shqiperia statusin e kandidatit per ne BE?)
Komente: Shfleto artikuj te tjere per:
Postuar nga: mbalena
Lexuar: ikub #:
 0  3.912 1207180093

   
 
  *Nese nuk e lexoni kodin atehere ringarkoni faqen per nje kod te ri.


Kerkoni Gjeni Prona

| Shto tek te Preferuarat
Spitali Amerikan