Kush përdor biçikletën ka më pak rrezik për tumor


21 Pri

Te shkosh me biçikletë ne pune është me mirë se sa te shkosh ne këmbë. Ne këtë përfundim ka dale një studimi Universitetit te Glasgow dhe botuar ne British Medical Journal.

 
0
0
Ne studimin britanik u përfshinë 260 mije qytetar te moshës mesatare 53 vjeç, te cilët për pesë vite u ndoqën nga UNK Biobank, një data baze qe përmbledh te dhëna dhe informacione PR mbi 500 mije qytetare, meshkuj dhe femra. Secili prej tyre kryente jo me pak se 60 km ecje me biçikletë ne jave.
Te dhënat e mbledhura treguan se ata punonjës qe përdornin biçikletën PR te vajtur ne pune, paraqisnin 45% mundësi me pak për tu prekur nga sëmundjet tumorale dhe 40% me pak mundësi për tu prekur nga sëmundjet kardiovaskulare. Ky krahasim ishte ne raport me ata persona qe për te vajtur ne pune përdornin mjete e shërbimit publik.
Ndërkohë qe për ata persona qe shkonin ne pune me këmbë, këto shifra ishin 27% me te ulëta për tu prekur nga sëmundjet kardiovaskulare, ndërsa nuk u evidentua asnjë ndikim ne lidhje me sëmundjet tumorale.  
    
 
 
*Nese nuk e lexoni kodin atehere ringarkoni faqen per nje kod te ri.

ne ju rekomandojme
Atmosfere arabe ne qender te qytetit...cfare po ndodh?
I rikonceptuar, me nje dizajn ndryshe por duke ruajtur te njejten cilesi...

facebook
ikub.al ne instagram
sondazh
Filmat e Kinostudios Shqipëria e Re
(Pro apo kundër shfaqjes se tyre)


Shfleto artikuj te tjere per: BICIKLETA SEMUNDJE SEMUNDJE KARDIOVASKULARE TUMORI
Postuar nga: k.s
ikub #:
1704210115
Reklame


Reklame
Oscal


Reklame
DGA_BigBrother9