Urinimi i pavullnetshem tek femrat
Urinimi i pavullnetshem nuk eshte semundje por simptome e nje problemi me sistemit e urinimit.

Urinimi i pavullnetshem nuk eshte semundje por simptome e nje problemi me sistemit e urinimit. Problemi i urinimit te pavullnetshem ose rrjedhja ne menyre te pakontrolluar e urines ndahet ne dy kategori, ate akute dhe kronike. Urinimi i pavullnetshem akut eshte rrjedhje e perkohshme e urines e cila sherohet pas trajtimit te shkakut. Mund te shkaktohet nga infeksion ne rruget e urinimit, nga disa mjekime dhe nga gure ne fshikzen e urines.

Urinimi i pavullnetshem kronik eshte rrjedhja e urines per nje kohe te gjate dhe klasifikohet ne dy lloje:

* Urinimit te pavullnetshem nga stresi perfshin leshimin e urines gjate kollitjes , qeshjes apo teshtitjes. Eshte lloji me i zakonshem i urinimit te pavullnetshem tek femrat. Zakonisht rezulton ne rrjedhje te nje sasie te vogel urine.
* Nevoja e urinimit te pavullnetshem perfshjn nevojen per te urinuar shpesh, zakonisht ne menyre te papritur, urgjente dhe te pakontrollueshme, urinimi ndodh gjate rruges per ne banje.  Rezulton ne sasi te medha urine te rrjedhur, megjithese shpesh ndodh kur fshikeza e urines ka vetem nje sasi relativisht te vogel.

Gjithashtu eshte e zakonshme per femrat qe te kene nje Urinim te pavullnetshem qe ka te dyja simptomat e mesiperme.

Per te pare se cfare lloj urimi te pakotrolluar keni bejini vehtes keto pyetje. Po te pergjigjeni me po tek njera prej kutive keni ate lloj, po te pergjigjeni me po ne njeren prej te dyja kutive i keni qe te dyja/shendeti/

Urinimi i pavullnetshem nga stresi

Keni rrjedhje gjate ndonje aktiviteti fizk apo gjate ngritjes se peshave? Po Jo
A keni rrjedhje urine kur qeshni, kolliteni apo kur teshtini? Po Jo
Keni rrjedhje sasie  te vogel urine? Po Jo

 

Nevoja e urinimit e pavullnetshme

Keni nevoje urgjente, te forte , te papritur per te urinuar? Po Jo
A keni rrjedhje urine para se te arrini ne banje? Po Jo
A ndjeni sikur keni nevoje per te urinuar kur degjoni uje te rrjedhshem apo kur fusni duart ne uje? Po Jo
Keni rrjedhje sasie te madhe urine (aq te madhe sa u rrjedh poshte kembeve)? Po Jo

 

>Shfleto artikuj te tjere per: URINIM
Postuar nga: a.k
ikub #:
1106220069