Projekt ne TIK
Bilanci vjetor i nje dyqani ne programin excel

 

  1. Tabela të ndërtohet në 13 fletë pune dhe të emërtohen: janar-dhjetor.

                                                                    Fleta e fundit: Vjetore  (1 pikë)

 

  1. Formatohet tabela dhe plotësohen 14 kolona dhe 14 rreshta sipas modelit në libër.                                                                                           (1 pikë)

 

  1. Llogariten me formulë kolonat: Shitje,       fitim,            gjendje.        (2 pikë)                                   

·         Për fletët, janar-dhjetor:    =j4:m4,   =f4*(g4-e4)-h4,     =c4-f4

 

  1. Realizoni:  (2 pikë)

 

*      Për muajin janar  renditjen e artikujve nga Z®A

*      Për muajin shkurt një filtrim sipas dëshirës

*      Për muajin mars ndërtoni paraqitjet:

*      artikuj, furnizim, shitje me kolona cilindër dhe     

*      artikull, shitje (vetëm për 6 artikuj) me tipin pie

 

  1. Tek tabela vjetore:  (2 pikë)

 

o   shtoni dy kolona ( para  dhe pas kolonës fitimi ),

o   Para: TVSH =20% e çmimit të shitjes

o   Pas:   fitimi në euro (kursi i €=140 lekë te  qeliza D20 )

o   Llogaritni duke përdorur shumën 3 dimensionale fushat:

·         Furnizim:   =sum(janar:dhjetor!C4)

·         Shitje:        =sum(janar:dhjetor!F4)

·         Fitim:         =sum(janar:dhjetor!I4)

·         Gjendje:     =sum(janar:dhjetor!N4)

 

  1. Formatoni Workbook –un: ( 2 pikë)

 

Ø  Paper size:    A4

Ø  Orientation:  Landscape

Ø  Margins:        sipas dëshirës

Ø  Header:         Center  (project në TIK),  Right  (MS-Excel)

Ø  Footer: Left (data ), center (emër, mbiemër,klasa), Right (nr. faq)

Ø  Workbook-un ruajeni me fjalëkalim emrin tuaj në një CD

Ø  Printoni muajin: janar, shkurt, mars, vjetore

>nga QEMAL STAFA 
Shfleto artikuj te tjere per: BILANCI EXCEL FORMULA INFORMATIKA
Postuar nga: EliDrita
ikub #:
1110220089
Pergjigjet
Rendit sipas Dates Votave Komenteve

08 Pri 16
0

sad

Komente (0)
Komento Pergjigjen:

Jep pergjigjen tende
 
Username:
Fjalekalimi:
ose
Emri:
Email:
Web: