6 gabime në përgatitjen e makaronave
Te gatuash makaronat mesa duket nuk është aq e thjeshte sa mendohet.
Burimi: ikub.al
Shperndaje
 
0
0
Instruksione
Zakonisht edhe pa e ditur bëjmë disa gabime qe mund te prishin gjithsesi shijen e pites qe duam te konsumojmë. 
1. Zgjidhni enën e duhur ku do te përgatisni makaronat. Nëse keni makarona te gjata, ena nuk duhet te jete e shkurtër dhe prerja e makaronave nuk është mendimi me i mire ne këtë rast. 
2. Kapakun e enës vëreni gjate kohës qe është duke zier uji dhe mos e vendosni pasi ne te keni shtuar makaronat.
3. Kujdes me sasinë e kripës. Këshillohet qe për 1 litër ujë te hidhet 7 gram kripe. Ajo  duhet shtuar ne fillim te zierjes.
4. Respektoni kohen e shënuar ne etiketën e ambalazhit për zierjen e makaronave. Jo me shume.
5. Mos e hidhni te gjithë ujin qe ka dale pas kullimit te makaronave. Një sasi e tij do te shërbejë për ta përdorur kur makaronave i jepet dora e fundit e gatimit pas hedhjes se salcës.
6. Asnjëherë mos i shpëlani makaronat menjëherë sapo i keni hequr nga vlimi. Lërini pak sa te ftohen ndërkohë qe për te mos u ngjitur, shtoni fare pak vaj mbi to.
 



   
 
 
*Nese nuk e lexoni kodin atehere ringarkoni faqen per nje kod te ri.




loading...

Na ndiqni




Shfleto artikuj te tjere per: GABIME GATIMI KESHILLA MAKARONA
Postuar nga: k.s
ikub #:
1702020074




Reklame
Raiffeisen


Reklame
inTV


Reklame
Abissnet