Politika e konfidencialitetit
 
Shperndaje
ikub#: 1002150128
ikub.al ka vendosur kete politike te konfidencialitetit per t’ju shpjeguar se si mbrohet informacioni juaj, si mblidhet dhe perdoret. Kjo politike mund te rinovohet nga ikub.al kohe pas kohe.
1. Informacion rreth faqes
 
Ikub.al eshte ne pronesi te ikub.l shpk, me seli ne Tirane, Njesia Bashkiake nr. 5, Rruga “Abdyl Frasheri”, EGT-Tower, P. 11/1, Kati 4, me NUIS K62217018V
 
Adresa kontakti: Tirane, Njesia Bashkiake nr. 5, Rruga “Abdyl Frasheri”, EGT-Tower, P. 11/1, Kati 4
Tel/Cel: +355 4 225 3524 / +355 6960 03672 
Email: info@ikub.al
 
2. Te dhenat tuaja personale
 
2.1 Informacion I Pergjithshem
 
Ikub.al respekton te drejten Tuaj per jete private dhe te dhenat me karakter personal te cilat I ndan me ne ne momentin e vizites ne kete faqe. Keto informacione kane rolin per t’Ju informuar ne lidhje me cfare lloj te dhenash te identifikueshme personale mblidhet nga Ju, si dhe ku mund te perdorim kete informacion, si e kuptojme ne mbrojtjen e informacionit te mbledhur nga Ju, kush ka qasje ne informacionin e mbledhur nga Ju dhe te drejtat Tuaja ne lidhje me perpunimin e informacionit personal.
 
Ikub.al respekton legjislacionin ne fuqi, me konkretisht ligjin 9887/2008 te ndryshuar, per mbrojtjen e te dhenave personale dhe per kete qellim ka Njoftuar prane Komisionerit dhe mund ta gjeni ne Regjistrin Elektronik te Subjekteve Kontrolluese ne kete lidhje: http://www.idp.al/per-kontrolluesin-detyrimi-per-njoftim/
 
Qellimi I mbledhjes se te dhenave ka te beje me mundesine per te patur qasje me te lehte ne llogarine Tuaj ne faqen ikub.al dhe/ose informimi I perdoruesve ne lidhje me te rejat e fundit, pjesemarrja ne konkurse ose lojra te organizuara nga ikub.al dhe/ose pjesemarrja ne fushata promovimi te zhvilluara nga ikub.al.
 
2.2 Çfarë është një cookie?
 
Një cookie është një skedar i vogël që mund të vendoset në pajisjen tuaj që na lejon të të njohim dhe të të kujtojmë ty. Ai vendoset në shfletuesin tënd dhe ruhet në hard diskun e kompjuterit ose në tablet ose në pajisje të lëvizshme. Kur vizitoni faqet tona, ne mund të mbledhim informacion nga ju automatikisht përmes cookies ose teknologjisë së ngjashme.
 
Si mund t'i përdorim cookies?
 
Ne përdorim cookies në një sërë mënyrash për të përmirësuar përvojën tuaj në faqen tonë, duke përfshirë
 
1) Mbajtjen të loguar 
2) Per te kuptar se si e përdorni faqen tonë
3) Ju shfaqim content që është i rëndësishme për ju
4) Ju tregojmë produktet dhe shërbimet e ikub që janë të rëndësishme për ju
5) Duke punuar me partnerët për t'ju shërbyer reklamave me vlere për ju
 
Në fund të fundit, kjo na lejon të publikojmë artikuj që lexohen nga ju në faqet dhe aplikacionet tona.
 
Aplikacione të tjera gjithashtu mbledhin informacionin e përdoruesit në faqet tona nëpërmjet cookies, tags dhe pixel. Etiketat dhe pixel, të njohura edhe si web beacon, janë të ngjashme me ato të cookeis por grumbullohen përmes imazheve embeded nga keto aplikacione.
 
Përdorimi i cookies dhe teknologjive të tjera na ndihmojnë të analizojmë se si po përdoret faqja jonë, të matim numrin e vizitorëve në faqe dhe të shfaqim reklama.
 
Cookies që përdoren nga ikub.al janë referuar si "first party cookies" dhe ato që përdoren nga partnerët tanë janë "third party cookies". Për shkak të mënyrës sesi funksionojnë cookies, faqja jonë nuk mund të hyjë në cookie të palëve të treta; as aplikacionevet e tjera nuk mund të hyjë në cookies që përdor faqja jonë të internetit. 
 
Çfarë lloje cookies përdorim?
 
Ne përdorim katër lloje cookie, të cilat i përshkruajmë në këtë seksion.
 
Esenciale - cookies që janë thelbësore për t'ju siguruar shërbimet që keni kërkuar. Për shembull, këto përfshijnë cookies që bëjnë të mundur që ju të qëndroni të regjistruar në llogarinë tuaj dhe të bëni komente. Nëse vendosni shfletuesin tuaj për të bllokuar këto cookie, atëherë këto funksione dhe shërbime nuk do të funksionojnë për ju. Në veçanti, ne nuk do të jemi në gjendje të ruajmë preferencat tuaja rreth cookies.
 
Performance - cookies të cilat matin sa shpesh i vizitoni faqet tona dhe si i përdorni ato. Ne përdorim këtë informacion për të marrë një kuptim më të mirë se si përdoruesit tanë angazhohen me aktikujt tonë dhe për të përmirësuar faqet tona dhe aplikacionet, në mënyrë që përdoruesit të kenë një eksperiencë më të mirë. Për shembull, ne mbledhim informacion rreth asaj se cilat prej faqeve tona janë më së shpeshti të vizituara dhe nga llojet e përdoruesve. Ne gjithashtu përdorim cookies të palëve të treta për të ndihmuar me performancën. Për shembull, cookie nga Google Analytics na jep një informacion të tillë si udhëtimin tuaj në mes të faqeve dhe nëse ju e keni shkarkuar ndonjë gjë (detajet se si të zgjedhin nga ajo janë më poshtë).
Funksionaliteti - cookies që përdoren për të njohur ju dhe për të kujtuar preferencat ose cilësimet tuaja kur ktheheni në faqen tonë, në mënyrë që t'ju ofrojmë një eksperiencë më të personalizuar. Përdoren një përzierje e cookies të palës së parë dhe të palëve të treta.
 
Reklamimi - që përdoren cookies për të mbledhur informacion në lidhje me vizitën tuaj në faqen tonë, përmbajtjen që ju keni parë, lidhjet që keni ndjekur dhe informacion në lidhje me shfletuesit tuaj, pajisjen dhe adresën tuaj IP. Ne kemi dhënë më shumë hollësi për këtë më poshtë.
 
Qellimi I qasjes se rrjeteve te treta te publicitetit ne te dhenat e mbledhura ne kompjuterin Tuaj (cookie-t) eshte per reklamim ne internet- p.sh per te shfaqur reklamat relevante per perdoruesit dhe realizimi I profileve te perdoruesve (pa u identifikuar nje perdorues ose nje mjet informatik I caktuar) per qellim marketing.
 
Pale te tjera te treta, sic mund te jene ato qe mbledhin te dhena per trafikun (p.sh Google Analytics) ose ato qe ju perkasin rrjeteve sociale (p.sh Facebook) te integruara ne faqet e ikub.al mund te perdorin cookie-t me qellim per mbledhjen e te dhenave te trafikut tuaj ose, respektivisht per te lejuar ndarjen e permbajtjes me rrjetin social specific.
 
Perdoruesit te cilet nuk duan qasjen e te treteve ne te dhenat e mbledhura ne kompjuterin tuaj (cookie-t) mund te perdorin opsionet e broeserit te perdorur per te fshire ose bllokimin e tyre. Ne ndihme te perdoruesve tane ju tregojme menyren se si tre nga broeserat kryesore mundesojne kete gje:
 
 
 
 
 
 
 
Baza ligjore e perpunimit te te dhenave Tuaja personale eshte:
Pelqimi I dhene nga Ju. Kjo perdoret si baze ligjore ne kontekstin e meposhtem:
(i) mbledhja e te dhenave te mbajtura ne pajisjen tuaj nga ne dhe nga partneret tane reklamues, perfshire informacion mbi pajisjen, identifikues reklame, IP adrese, vendi dhe rajoni. Ju jepni pelqimin per kete perpunim kur ju vizitoni faqen tone dhe nese nuk jepni pelqimin mos vizitoni ikub.al;
(ii) njoftimi I newsletter me te rejat me te fundit dhe I fushatave reklamuese nga ikub.al. Ju jepni pelqimin per kete duke klikuar tek checkbox “Pranoj te regjistrohem tek Gazeta Informative” dhe e terhiqni pelqimin duke klikuar linkun e cregjistrimit ne emailin e derguar ose nga llogaria jote http://www.ikub.al/UserProfiles/UserProfile.aspx.
Permbushja e kontrates (shiko Termat). Kjo perdoret si baze ligjore ne kontekstin e sherbimeve te ofruara nga ikub.al sic percaktohet tek Termat e Perdorimit
Permbushja e nje detyrimi Ligjor. Kjo perdoret si baze ligjore ne kontekstin e mbledhjes se te dhenave te kerkuara nga autoritetet e ngarkuara me zbatimin e ligjit si p.sh Prokuroria
Per mbrojtjen e te drejtave dhe interesave legjitime te ikub.al. Kjo mbulon te dhena te cilat nuk ju bejne personalisht te identifikueshem dhe jane ne kontekstin e analizes se vizitave, optimizimit te faqes, Marketingut dhe Reklamimit.
 
2.3 Te drejtat Tuaja 
 
Ju keni te drejte per te kerkuar akses ne te dhenat Tuaja, te kerkoni bllokimin, korrigjimin ose fshirjen e te dhenave Tuaja, te drejten per portabilitetin e te dhenave Tuaj drejt nje Kontrolluesi tjeter, te drejten per te mos qene subjekt I nje vendimi individual, te drejten per te kundershtuar perpunimin e te dhenave Tuaja, te drejten per te terhequr ne cdo kohe pelqimin e dhene, duke pranuar mbylljen e llogarise ne ikub.al dhe nderprerjen e cdo sherbimi nga ikub.al, te drejten per t’u ankuar prane Komisionerit dhe te drejten per t’u ankuar ne Gjykate. 
 
3. Mbrojtja e te dhenave tuaja
 
Ne nuk e ndajme informacionin tuaj me pale te treta per qellime marketingu.
Ne nuk ju dergojme komunikim te pakerkuar nga ju per qellime marketingu. ikub.al ju jep mundesine e abonimit ne newsletter-in tone per te rejat e fundit dhe per promovimet qe kryen ikub.al, duke klikuar ne kuadratin “Pranoj te regjistrohem tek Gazeta Informative” gjate krijimit te llogarise. Gjithashtu, keni mundesine te cregjistroheni ne cdo moment nga ky newsletter, si duke klikuar linkun ne fund te emailit te derguar, ashtu dhe nepermjet dergimit te nje kerkese ne adresen info@ikub.al.
Informacioni i llogarise eshte i mbrojtur me fjalekalim. Mbajeni fjalekalimin te fshehte dhe te sigurte.
ikub.al nuk mbledh informacion nga personat nen moshen 13 vjec. Ne qofte se ikub.al meson se informacioni eshte hedhur nga nje person nen moshen 13 vjec, ikub.al do ta fshije ate informacion.
ikub.al, ose personat te cilet postojne tek ikub.al, mund te vendosin linke te faqeve te nje pale te trete te cilat mund te kene praktika te ndryshme te konfidencialitetit. Ne nuk jemi pergjegjes dhe nuk kemi asnje kontroll mbi politikat e konfidencialitetit te ketyre paleve te treta, dhe i inkurajojme te gjithe perdoruesit te lexojne politikat e konfidencialiteti te te gjithe faqeve te cilet ata vizitojne. Cdo statistike ne lidhje me trafikun e perdoruesve tane, te cilen do ta ofrojme drejt rrjeteve te treta te reklamimit ose drejt partnereve, do te furnizohet vetem si permbledhje te dhenash dhe nuk perfshin asnje informacion te qe ju ben personalisht te identifikueshem per asnje perdorues individual.
 
4. Te dhenat qe ne mbledhim 
 
ikub.al mbledh informacion direkt nga perdoruesit, nga raportet e trafikut te regjistruar ne serverat te cilet mbajne faqet tona dhe cookies. Per me shume informacion rreth cookies dhe perdorimit te tyre referojuni pikes 2.2.
Informacioni I dhene direkt nga ju ka te beje me: emrin, datelindjen, gjinine, numrin e telefonit, adresat tuaja te email-it per qellime te tilla si dergimi i vetepublikimeve dhe konfirmimin e email-it, berjen autentike te llogarive te perdoruesit, japim pershkrime te sherbimit te email-it, regjistrimin ne forume, etj.
 
Ne mund te mbledhim informacion personal nese ju e jepni ate ne opinionin qe lini ne faqe ose ne komentet qe vendosni, nese e postoni ne forumet tona, ose nese ju na kontaktoni direkt. Ju lutemi mos postoni asnje informacion personal ne forumet e ikub.al te cilat ju doni t’i mbani private.
Informacionet nga raporti I trafikut te serverit: Log-et e serverave tane mbledhin te dhena standarde si cdo server tjeter per cdo faqe te sherbyer duke perfshire adresen tuaj IP, faqen URL, dhe kohen e stampimit. Log-et na ndihmojne per te dalluar problemet me server-in tone si dhe per te administruar faqen e  ikub.al.
 
ikub.al do te konsideroje si dhenie miratimi nga ana juaj per te perpunuar ato te dhena personale qe Ju jepni gjate postimve tek nenportalet e tij. 
ikub.al do te fshije te dhenat personale qe keni dhene, menjehere sapo llogaria Juaj te caktivizohet.
 
5. Rrethanat ne te cilat ikub.al mund te jape informacion
 
ikub.al mund te shperndaje informacion per perdoruesit e tij nese i kerkohet te veproje keshtu nga ligji ose nese nje shperndarje e tille eshte e domosdoshme per t’iu pergjigjur thirrjes ne gjyq, urdherit te gjykates, ose proceseve te tjera ligjore.
ikub.al mund t’i jape informacion per perdoruesit e tij oficereve ose personave te tjere, me mirebesim se dhenia e nje informacioni te tille eshte e domosdoshme per te: forcuar Kushtet e Perdorimit; per t’iu pergjigjur pretendimeve qe ndonje postim ose permbajtje tjeter dhunon te drejtat e pales se trete; ose mbron te drejtat, pronen, ose sigurine personale te ikub.al, perdoruesve e tij ose publikun e pergjithshem; kur te dhenat Tuaja jane ne forme anonime dhe ne menyre te permbledhur, qe do te thote se Ju nuk mund te identifikoheni personalisht.
 
6. Masat e Sigurise
 
Te gjitha informacionet e faqes sone jane mbledhur ne database-n tone, madje edhe pas "fshirjes", dhe mund te arkivohen per arsye teknike.
Log-et e server-it dhe te dhena te tjera mblidhen pafundesisht.
Ne bejme perpjekjet maksimale per te siguruar qe te dhenat te jene te sigurta, duke Duke përdorur praktikat e mirënjohura per te siguruar portalin dhe server qe përfshijnë firewalls, antivirus, etj, megjithate ne nuk mund te garantojme siguri te plote.
 
7. Arkivimi dhe shfaqja e informacioneve te ikub.al nga mekanizmat e kerkimit dhe faqe te tjera
 
Mekanizmat e kerkimit dhe faqe te tjera jo te lidhura me ikub.al – duke perfshire archive.org, google.com, dhe groups.yahoo.com – arkivojne ose shfaqin informacionin e ikub.al.
 
8. Transferimi nderkombetare i te dhenave
 
Duke vizituar faqen tone dhe duke na dhene te dhena, ju njiheni dhe bini dakord se fale dimensioneve nderkombetare te ikub.al, ne mund te perdorim te dhenat e mbledhura gjate marredhenies sone per qellime te dalluara ne kete politike ose ne komunikime te tjera me ju, duke perfshire trasmetimin e informacionit jashte juridiksionit tuaj. Si rrjedhim, ju lutem kuptoni se te dhena te tilla mund te mbeten ne serverat e lokalizuar ne Gjermani. Duke na dhene te dhenat tuaja, ju jepni pelqimin e transferimit te te dhenave te tilla.
 
loading...
Shfleto artikuj te tjere per: IKUB

 


Shfleto artikuj te tjere per: IKUB
Postuar nga: argjenti
ikub #:
1002150128
Copyright © 2006 - ikub.al shpk, All Rights Reserved